You are currently viewing Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν άρχισαν τις εκτελέσεις (vid)
Το Αφκανιστάν είναι πλέον στα χέρια των Ταλιμπάν που άρχισαν τις εκτελέσεις σημαντικών στελεχών της Κυβέρνησης που τράπηκε σε φυγή.

Το Αφγανιστάν είναι πλέον στα χέρια των Ταλιμπάν που άρχισαν τις εκτελέσεις σημαντικών στελεχών της Κυβέρνησης που τράπηκε σε φυγή.

Κάτι που έγινε και με τον στρατηγό Χάτζι Μουλά Αχκαζάι. Ήταν ο πρώην διοικητής της αστυνομίας στο Αφγανιστάν. Από τους πρώτους που συνέλαβαν οι Ταλιμπάν. Και είχαν αφήσει να εννοηθεί πως θα τον εκτελέσουν.

Κάτι που έκαναν όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό φαίνεται ο στρατηγός με δεμένα τα μάτια να είναι γονατιστός στο έδαφος.

Στην συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί από τους Ταλιμπάν που τον εκτέλεσαν εν ψυχρό. Οι κτηνωδίες είναι πολλές, όπως αναφέρονται σε διάφορα ΜΜΕ.

Και θα γίνουν ακόμα περισσότερες τις επόμενες ημέρες. Για τις γυναίκες τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Γιατί οι Ταλιμπάν είναι γνωστό πως βλέπουν τι γυναίκες ως απλά αντικείμενα.

Και θέλουν να είναι κλεισμένες στο σπίτι. Η ανησυχία είναι έντονη για το τι θα επακολουθήσει. Οι γυναίκες ζουν την καθημερινότητα τους και στο Αφγανιστάν. Έχοντας τις εργασίες τους, ενώ μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ελεύθερες.

Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Υπάρχουν σενάρια για βίαιες καταστάσεις και για γυναίκες που ψάχνουν αν βρουν δίοδο διαφυγής από το Αφγανιστάν

«Δεν υπάρχει ελπίδα, είναι σαν να τελείωσε ο κόσμος», λέει με πόνο ψυχής μια γυναίκα στο Αφγανιστάνς. Που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Δεν είναι λίγες, στο μεταξύ, οι οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κρούουν τον κώδωνα για καταπάτηση βασικών ελευθεριών των γυναικών.

Στην προ εικοσαετίας κυριαρχία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν οι γυναίκες ζούσαν στο απόλυτο σκοτάδι. Με μπούρκα που κάλυπτε όλο τους το πρόσωπο, αποκλεισμό από εργασία και εκπαίδευση.

Τα κορίτσια αναγκάζονταν από την ηλικία των 12 ετών να γίνονται νύφες, ενώ το σχολείο σταματούσε από τα 10 έτη.

Οι Ταλιμπάν, εν μέσω χάους και δηλώσεων προβληματισμού από τη Δύση, διεμήνυσαν ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των γυναικών, στο πλαίσιο όμως που ορίζει ο νόμος της σαρία.