You are currently viewing Ντρισμπιώτη: Ολυμπιακή πρόκριση με πανελλήνιο ρεκόρ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στη Μελβούρνη, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 20χλμ βάδην ενώ ταυτόχρονα έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας βρέθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για το Πρωτάθλημα 20χλμ βάδην. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε την κούρσα κάνοντας χρόνο 1:28.12. Αν και τελικά τερμάτισε δεύτερη, η επίδοση της αυτή ήταν εξαιρετική. Καταρχήν με το 1:28.12, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ της Αθηνάς Παπαγιάννη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

Ο χρόνος της Ντρισμπιώτη είναι πολύ σημαντικός και για έναν ακόμη λόγο. Άγγιξε το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Γίνεται έτσι το πρώτο επίσημο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στίβου για το Παρίσι. Φυσικά, στο σύνολο της αποστολής είναι η δεύτερη πρόκριση, αφού έχει προηγηθεί αυτή της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή.

Στη Μελβούρνη, πρώτη τερμάτισε η Αυστραλή Τζεμίνα Μονταγκ με χρόνο 1:28:00. Αυτή και η Ντρισμπιώτη έχουν πλέον τη Νο1 και Νο2, αντίστοιχα, καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Πάντως για την Ντρισμπιώτη ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια δύσκολη και επίπονη προετοιμασία που είχε ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου.

Η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022, πλέον στρέφει την προετοιμασία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Είναι ο μεγάλος της στόχο για τη χρονιά αυτή. Παράλληλα βάζει τις βάσεις για τους Αγώνες του Παρισιού.

Οι δηλώσεις της Αντιγόνης

“Ήταν καθαρά μια κούρσα τακτικής. Είχαμε μιλήσει από πριν με την Τζεμάιμα (σ.σ Μόνταγκ) και είχαμε πει για τον αγώνα. Μέχρι το 15ο χιλιόμετρο πήγαμε παρέα και μετά η καθεμία έκανε το δικό της 5άρι.

Είχα γυμναστεί πολύ καλά όλο αυτόν τον καιρό στην Αυστραλία. Με τακτική όλα γίνονται. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μένα σήμερα. Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρότι είχε λίγο αεράκι και υγρασία. Η θερμοκρασία ήταν στους 20 βαθμούς“, είπε αρχικά για τη σημερινή της παρουσία η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Από το Μόναχο κι έπειτα ήξερα πως μπορώ να κάνω το ολυμπιακό όριο, δεν ήξερα όμως ότι μπορώ να βαδίσω τόσο γρήγορα“.