You are currently viewing Ο μεγάλος Σπανούλης αποχαιρέτησε την ενεργό δράση
Ο μεγάλος Σπανούλης, βαθιά συγκινημένος αποχαιρέτησε την ενεργό δράση, μιλώντας μέσα από την καρδιά του για όσα πέτυχε και έζησε στα παρκέ.

Ο μεγάλος Βασίλης Σπανούλης, βαθιά συγκινημένος αποχαιρέτησε την ενεργό δράση, μιλώντας μέσα από την καρδιά του για όσα πέτυχε και έζησε στα παρκέ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε αναδρομή στην μπασκετική του ιστορία, μίλησε μέσα από την καρδιά του για όσα πέτυχε και έζησε στα παρκέ όλα αυτά τα χρόνια,

στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε προς τιμήν του η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου γεμάτη από αναμνήσεις και συναισθήματα.

Θυμήθηκε τα όσα έζησε στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2010 και μετά, με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να αναλύει τα όσα έγιναν για να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό και τον αδερφό του Παναγιώτη να προαναγγέλει φιλικό για να τιμηθεί ο Kill Bill τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Βασίλης Σπανούλης, είπε:

«Για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι όλο αυτό που έκανα στο χώρο του μπάσκετ. Έμαθα πολλά πράγματα σαν άνθρωπος, καλλιέργησα το σώμα μου και το μυαλό μου όλα αυτά τα χρόνια. Έκανα μέσα από το μπάσκετ μια πολύ όμορφη οικογένεια, έζησα στιγμές που ποτέ δεν φανταζόμουν. Πάντα είχα υψηλούς στόχους κι ήθελα να πάω όσο ψηλότερα γίνεται αλλά ποτέ στην ζωή μου δεν φανταζόμουν ότι θα πετύχω με τους συμπαίκτες, προπονητές, τις διοικήσεις και τον κόσμο όλα αυτά. Είναι σαν παραμύθι για μένα» και συνέχισε:

«Το ταξίδι είχε και καλές και άσχημες στιγμές. Αλλά οι άσχημες στιγμές είναι αυτές που με σκληραγώγησαν, με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη και με έκαναν στο τέλος να χάσω και τα μαλλιά μου. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμουν ο καλύτερος συμπαίκτης, εννοώ πως ήμουν πολύ πιεστικός και σκληρός με τους συμπαίκτες μου, όμως ξέρουν πως πάντα το έκανα για το καλό της ομάδας, για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Πάντα με ειλικρίνεια, σεβασμό κι εκτίμηση. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να είμαι πάνω απ’ όλα ένα σωστός άνθρωπος, να έχω αρχές μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο και στο τέλος της ημέρας το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφερα – και το συνειδητοποιώ τώρα που σταμάτησα – είναι να εμπνεύσω πάρα πολλά παιδιά να είναι μαχητές και να μην τα παρατούν ποτέ.

Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου, να μην τα παρατώ ποτέ και να διεκδικώ πάντα αυτό που έχω στο μυαλό μου μαζί με τους συμπαίκτες μου και όσους απαρτίζουν την ομάδα».

Στη συνέχεια, ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε μια μίνι αναδρομή λέγοντας ότι.. 

«ξεκίνησα στην Λάρισα, ήρθα στο Μαρούσι, στη συνέχεια πήγα στον Παναθηναϊκό, ΝΒΑ, μετά πάλι Παναθηναϊκό. Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και με το παραπάνω, όμως στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου, βρήκα την ομάδα που ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου.

Αγάπησα την ομάδα και τους ανθρώπους της και αγαπήθηκα σε έναν υπερβολικό βαθμό, κάτι μου με γεμίζει τιμή και περηφάνεια.

Ο κόσμος δεν σε αγαπάει μόνο σαν παίκτη. Έτσι κερδίζεις τους ανθρώπους γύρω σου, με τίτλους. Αλλά στο τέλος της ημέρας ήξεραν πως πάντα είμαι ο εαυτός μου, πάντα ειλικρινής και πάντα κάνοντας το καλύτερο για την ομάδα».

Και κατέληξε:

«Ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου τους προέδρους για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.
Ήταν πάντα άψογοι, υπήρχαν κι εντάσεις όπως σε όλες τις οικογένειες, γιατί εγώ θεωρώ τον Ολυμπιακό οικογένεια μου. Τους προέδρους τους θεωρώ δικούς μου ανθρώπους, αλλά μέσα από τις εντάσεις προσπαθούσαμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας.

Ευχαριστώ τους συμπαίκτες που είχα στην καριέρα μου, τους προπονητές μου και με βοήθησε ο καθένας με τον δικό του τρόπο να εξελιχθώ ως άνθρωπος και παίκτης.

Προσπάθησα πάντα να έχω σεβασμό απέναντι σε όλους και πάντα όταν μπορεί να ξέφευγαν λίγο τα πράγματα είχα το θάρρος να παραδεχθώ ένα λάθος μου και να προχωρήσουμε για το καλό της ομάδας.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου, την γυναίκα μου που ήταν δίπλα μου που πάντα προσπαθούσε να τα έχει όλα ετοιμα και να φροντίζει για μένα σε καλές και δύσκολες στιγμές. Τα παιδιά μου, που πάντα είχαν ένα παράπονο ή μια ερώτηση να μου κάνουν για τα παιχνίδια και τον αδερφό μου και την μητέρα μου που ήταν πάντα δίπλα μου και καλλιέργησαν τον χαρακτήρα μου με τον δικό τους τρόπο.

Τον μανατζέρ μου που είμαστε πάνω από 20 χρόνια μαζί και πάντα ήταν δίπλα μου και βοήθησε μαζί με τους προέδρους να γίνει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό η οποία άλλαξε και την δικιά μου ιστορία και μεγάλωσε όλο αυτό που είχα στο μυαλό μου.»

Ενώ σχολίασε ότι το… είχε τερματίσει:

«Νιώθω πολύ γεμάτος, νιώθω ευλογημένος, πολύ όμορφα. Πιστεύω το… τερμάτισα, δεν είχα κάτι άλλο να κάνω στο μπασκετικό στερέωμα, έδωσα τη ψυχή μου.
Ήμουν και υγιής, στο τέλος ήμουν και τραυματίας.
Προσπάθησα, σηκώθηκα που είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι περήφανος που έκανα αυτή την καριέρα που έκανα.

Οι περισσότεροι έχουν χαρτάκι γι’ αυτά που θέλουν να πούνε, όμως εγώ μίλησα μέσα απ’ την καρδιά μου όπως πάντα».

Για την καλύτερη στιγμή του:

«Το να διαλέξω την κορυφαία μου στιγμή είναι σα να διαλέγω ένα απ’ τα παιδιά μου. Το ευρωπαϊκό του ’12 και το πρωτάθλημα του ’16 είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό»

Για την απόφαση να αποσυρθεί:

«Ήταν κάτι που περνούσε απ’ το μυαλό μου άσχετα που δεν το έλεγα. Τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρήθηκα κι από δύο σοβαρούς τραυματισμούς που δεν είχα ποτέ στην καριέρα μου.

Ήμουν πολύ τυχερός κι ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό γιατί η υγεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία ενός αθλητή. Όμως κάποια στιγμή βγήκαν όλα μαζί κι ήταν σαν να μου είπε ο Θεός πρέπει κι εσύ δεν γίνεται, πόσο να τα αντέξεις όλα αυτά. Το πάλεψα, είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Πάντα ήθελα να είμαι ένας παίκτης που θα βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί την ομάδα, είναι φυσιολογικό με το πέρασμα των χρόνων αυτό να μην μπορεί να γίνει.

Θέλω να έχω αξιοπρέπεια και όλοι να με θυμούνται και να με αγαπάνε και να με βλέπουν όπως ήμουν στα καλύτερα μου χρόνια, δεν ήθελα να πάρω τον ρόλο ενός άλλου παιδιού.
Δεν έχω μάθει να κλέβω και χάνω στις προπονήσεις, ούτε να λουφάρω, πάντα ήθελα να είμαι πρώτος σε όλα».

Για το ότι δεν τελείωσε την καριέρα του σε γεμάτα γήπεδα:

«Δεν νιώθω κανένα κενό, είμαι πάρα πολύ γεμάτος. Μακάρι ένας αθλητής να νιώσει την αγάπη του κόσμου έστω στο μισό που την ένιωσα εγώ. Την έχω ζήσει στον μέγιστο βαθμό.

Δυστυχώς λόγω του κορωνοϊού δεν ξέρουμε τι θα γίνει, τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα με τον κόσμο στα γήπεδα, αλλά δεν θα μείνω στον ένα χρόνο που έγινε έτσι. Θα μείνω στα υπόλοιπα χρόνια με τα γεμάτα γήπεδα».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:

«Είμαι αυθόρμητος, ειλικρινής και λειτουργώ με το ένστικτο. Λέω όσα λέει η καρδιά μου. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στις αλάνες στην Λάρισα και βρέθηκα στην μεγαλύτερη σκηνή για να ζω τόσο παραμυθένια πράγματα.

Το αίμα κυλάει μες το κορμί μου και το μυαλό μου για το μπάσκετ. Σίγουρα θα είμαι ανοικτός σε διάφορα πράγμα που θα είναι η κατάλληλη στιγμή και τα σωστά για μένα».

Για το αν κινδύνευσε να φύγει από τον Ολυμπιακό:

«Έχουμε κάνει 5 συμβόλαια από 4 ώρες το καθένα, γύρω στις 20 ώρες έχουμε καθίσει με τους προέδρους τις ώρες των ανανεώσεων.

Από αυτές έχουμε μιλήσει για μπάσκετ γύρω στα 5-6 λεπτά, συνήθως μιλούσαμε για άλλα θέματα. Προσωπικά και μπασκετικά. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερες δυσκολίες, πάντα υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Υπήρχε μια χημεία που οτιδήποτε γινόταν τα κάλυπτε όλα αυτά και γρήγορα βρισκόταν η λύση.

Πάντα ήταν θέμα χρόνου να ανανεώσω. Ποτέ δεν πέρασε απ’ το μυαλό μου να πάω και να μην ανανεώσω. Δεν σκέφτηκα να φύγω από τον Ολυμπιακό παρά τις προτάσεις από άλλες ομάδες».

Για τα μεγάλα σουτ:

«Ήμουν τυχερός στον Ολυμπιακό γενικά, τις περισσότερες φορές μου χαμογέλασε η τύχη κι έμπαινε η μπάλα στο καλάθι ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια.
Ποτέ δεν κοιτούσα τι έκανα πριν, πάντα προσπαθούσα να συγκεντρωθώ στην επόμενη φάση και το επόμενο σουτ. Δεν έχεις πολλά να σκεφτείς, πάντα πρέπει να είσαι ο εαυτός σουτ».

Για τους συμπαίκτες του:

«Χτίσαμε καταπληκτικές ομάδες με μικρό μπάτζετ και καταπληκτικές σχέσεις με τα παιδιά.
Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό, οι σχέσεις δεν ήταν πάντα αγγελικά πλασμένες, υπήρχαν εντάσεις και στιγμές που κάναμε… μουτράκια σαν ζευγαράκια.
Με άλλους μπορεί να διαπληκτιζόμασταν, αλλά είναι σαν να γίνεται κατι στο σπιτι σου, οπως μαλώνω με την γυναίκα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες για τις καταπληκτικές στιγμές που ζήσαμε, ήταν εξαιρετικοί μπασκετμπολίστες κι έκαναν εξαιρετικά τον ρόλο τους για να πετύχει η ομάδα. Και που με ανέχτηκαν γιατί δεν είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος που υπάρχει. Και που με υπέμεναν όλη την ώρα που μιλάω για μπάσκετ.

Είναι σχέσεις ζωής, το πολυτιμότερο τρόπαιο για εμένα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τρομερός αθλητής κι άνθρωπος. Μας χωρίζουν πολλά χρόνια αλλά είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί του και τα λόγια του για εμένα είναι πολύ τιμητικά.

Μεγαλύτερη παρακαταθήκη που αφήνω είναι ότι ενέπνευσα ανθρώπους με τον χαρακτήρα και την νοοτροπία μου να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα. Ποιος προπονητής ή άνθρωπος του μπάσκετ δεν θα ήθελε με οποιαδήποτε ιδιότητα να έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο παίκτη;»

Για την επίσκεψη των φίλων του Ολυμπιακού στο σπίτι του:

«Μια μοναδική στιγμή, δεν την φανταζόμουν ποτέ ούτε την περίμενα. Με τις παντόφλες ήμουν σπίτι μου και πήγαινα να κάνω τα παιδιά μπάνιο και ξαφνικά άκουσα κόσμο απ’ τον δρόμο, νόμιζα γινόταν κάποιος τσακωμός.

Όταν είδα τον κόσμο να έρχεται σπίτι μου και να μου δείχνει την αγάπη του ένιωσα δέος, συγκινημένος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγαπάει παθολογικά την ομάδα, είναι απαιτητικός και δύσκολος κόσμος, όμως αν κερδίσεις τον σεβασμό τους, αγαπούν παθολογικά όλη την οικογένεια της ομάδας.

Η σχέση είναι αμφίδρομη, υπάρχει αμοιβαία αγάπη που δεν ήρθε εύκολα. Ήρθα απ’ τον μεγάλο αντίπαλο, δεν πούλησα ποτέ οπαδιλικί, πάντα προσπαθούσα με την σκληρή δουλειά να φέρω τίτλους και να τους δείξω ότι πονάω την ομάδα και την αγαπάω. 24 ώρες το 24ωρο σκεφτόμουν πως θα πετύχουμε.
Όταν όλο αυτό χτίζεται από το μηδέν, όλη αυτή η αγάπη είναι πολύ δυνατή και άφθαρτη στο χρόνο».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο:

«Πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν οι συμπαίκτες μου γιατί ήξεραν τα πάντα για μένα, μέχρι και τα γούρια μου και με πείραζαν. Η προπόνηση μου έδινε αυτοπεποίθηση, όταν έκανα καλές προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου ήξερα ότι θα παίξω καλά στον αγώνα.»

Για το ευρωπαϊκό του 2012:

«Πάντα υπάρχει τρόπος να πετύχεις, πρέπει να τον ψάξεις μέσα σου με όλη την ομάδα.
Να πιστέψεις στον εαυτό σου κι ο ένας στον άλλον. Δεν το περιμέναμε ούτε εμείς αλλά γίναμε μια φανταστική ομάδα με τρομερή χημεία. Με τις προσθήκες του Ντόρσεϊ και του Λω ανεβήκαμε επίπεδο κι έγιναν όσα έγιναν μετά».

Για τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες:

«Με ήθελαν πολλές ομάδες, αλλά το όραμα μου στον Ολυμπιακό δεν είχε τελειώσει και δεν φανταζόμουν τον εαυτό μου κάπου αλλού.

Ήθελα να συνεχίσω, δεν είχα ολοκληρώσει σε μια τριετία όσα ονειρευόμουν. Ουδείς αναντικατάστατος, η ομάδα συνεχίζει κι είμαι σίγουρος πως θα φέρει επιτυχίες.
Την υποστηρίζουμε με θέρμη και αγάπη για να πετύχει».

Για τη νέα σεζόν:

«Ο Ολυμπιακός έφτιαξε μια εξαιρετική ομάδα κι όλοι είμαστε δίπλα για να την βοηθήσουμε να πετύχει».

Για το αν προσπάθησε κάποιος να τον μεταπείσει:

«Δεν προσπάθησε κάποιος να με μεταπείσει να μην σταματήσω. Πάντα οι αποφάσεις μου είναι πολύ σκεπτόμενες, δεν υπάρχει κάτι που γίνεται εν θερμώ γιατί θέλω να κοιμάμαι καλά τα βράδια.

Ξέρω τι λέω και τι κάνω. Μπορώ να διακρίνω και να ξέρω καλά τον εαυτό μου για το τι μπορεί να κάνει και τι όχι και ποια η σωστή στιγμή για να πάρω αποφάσεις».

Για το ποιος παίκτης τον βοήθησε:

«Με όλα τα παιδιά, ειδικά τους Έλληνες, χτίσαμε εκπληκτική σχέση, μια τρομερή οικογένεια που τα συζητούσαμε όλα. Είχαμε μια καταπληκτική σχέση, στα όρια της παρεξήγησης, ακούγαμε ο ένας τον άλλον, με σεβασμό.

Στεναχωριόμασταν πάρα πολύ στις ήττες, μια ήττα στα ξενοδοχεία μας έπαιρνε μέχρι το πρωί να συζητήσουμε, να βρούμε τα λάθη, τι φταίει».

Για το ποια στιγμή θα άλλαζε:

«Με πείραξε το πρωτάθλημα του 2017 με τον τρόπο που χάθηκε, είχαμε μια εξαιρετική χρονιά που πήγαμε τελικό στην Ευρώπη.

Ήμουν εξαντλημένους στους τελικούς μετά το 1-0 λόγω του ότι αρρώστησα με 40 πυρετό, κι ήταν κάτι που με πείραξε.
Την Παρασκευή το βράδυ μου θα είμαι είτε σπίτι μου να βλέπω το παιχνίδι είτε στο ΣΕΦ να το δω από κοντά».

Για το ότι δεν αγωνίστηκε τα τελευταία 2 χρόνια στην Α1:

«Πιστεύω ήταν μια απόφαση των προέδρων που εγώ σαν αρχηγός οφείλαμε να σεβαστούμε και να την ακολουθήσουμε.

Από κει και πέρα συνήθως η ιστορία λέει πως οι μεγάλες καριέρες ή οι αθλητές που κάνουν μεγάλη καριέρα ποτέ δεν τελειώνουν όπως επιθυμούν. Σπάνια γίνονται με τον τρόπο που θέλουν εκείνοι ή ο κόσμος, κάτι γίνεται, συνομωτεί το σύμπαν και τα φέρνει διαφορετικά.

Η ομάδα έδωσε τον αγώνα της, δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τον τρόπο που το πήγε ο Ολυμπιακός αυτή την δεκαετία, έφτιαξε δεκάδες παίκτες, προπονητές, φιλάθλους, η ομάδα μεγαλούργησε.

Παίρναμε παίκτες που ήθελαν να διακριθούν κι είχαν όραμα και κατακτούσαμε τίτλους με διάρκεια, είναι πρωτοφανές. ».

Για το ότι κάποιοι παίκτες δεν τελειώνουν όπως θέλουν:

«Είναι κάτι που δεν γίνεται, σε όλα τα σπορ. Αυτό που έγινε τα τελευταία 2-3 χρόνια, μπορεί να μην περάσαμε στα playoffs, αλλά υπάρχουν ομάδες που έχουν εκπληκτικές ομάδες κι έχουν να πάνε 10 χρόνια φάιναλ φορ ή να πάρουν ευρωπαϊκό.

Είναι λογικό, δεν γίνεται μια ομάδα να είναι συνέχεια στην ανηφόρα και να παίρνει συνέχεια τίτλους.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μοχθήσαμε, δεν παλέψαμε σκληρά. “Είναι νομοτελειακό κάποια στιγμή να μη πετύχεις όσα πετύχαινες»

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έτσι πήραμε τον Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό»

Π. Αγγελόπουλος: «Γύρω από τον Σπανούλη χτίστηκε μια ομάδα»

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Βασίλη κι όχι να τον αποχαιρετίσουμε γιατί είναι μέλος του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού κι ένας απ’ τους μεγαλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα επιτεύγματα που πετύχαμε μαζί είναι μοναδικά, απίστευτα.

Ζήσαμε μερικές απ’ τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μας μαζί του. Μακάρι να της ξαναζήσουμε. Αν πάτε στα αποδυτήρια και δείτε τις φωτογραφίες που υπάρχουν θα καταλάβετε γιατί μιλάμε. Είδατε και το βίντεο.

Εννοείται ότι όλα αυτά ο Βασίλης τα πέτυχε με τη βοήθεια των συμπαικτών, προπονητών και του οργανισμού του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν δομημένος για τον Βασίλη και τον στήριζε παντού.

Ήταν μια κατάσταση μοναδική στα ευρωπαϊκά χρονικά, το πως χτίστηκε και πως πλαισίωσε ο Ολυμπιακός τον Βασίλη. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος.

Τον θαυμάζουμε για τις αξίες του κι όσα προσέφερε στον Ολυμπιακό. Το 2010 μετά τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρετε τι είχε γίνει εκεί και πως χάθηκε το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ομάδα τότε, την μισή μικτή κόσμου αλλά στην Ελλάδα δεν μπορούσε να πετύχει τους στόχους του. Μετά από αυτή την ήττα σκεφτήκαμε στρατηγικά πως πρέπει να δράσουμε μπροστά σε αυτά που βιώναμε τα οποία είναι γνωστά».

Και αναφέρθηκε στο καλοκαίρι του 2010, όταν και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό:

«Ήταν κι ο Παπαλουκάς κι ο Τεόντοσιτς στην ομάδα, υπήρχε ένα θέμα που θα παίξει ο Βασίλης και πως θα έχει τον ρόλο που απαιτείται. Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο χτύπημα.

Ο Βασίλης ήθελε και είχε ένα κίνητρο πολύ υψηλό. Κάπου κούμπωσε η δική μας επιθυμία να κάνουμε τον Ολυμπιακό πρώτο σε Ελλάδα κι Ευρώπη, αυτό που αξίζαμε, κι αυτό παντρεύτηκε με την επιθυμία του Βασίλη που ήταν πάντοτε πρωταγωνιστής κι ηγέτης.

Να πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι και να τον οδηγήσει στις κατακτήσεις.

Ξεκίνησε δύσκολα η σχέση αυτή, λόγω της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολο να γίνουμε επαφές. Είχαμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο. Τον Ιούλιο του 2010.
Τότε ζούσαμε στην Βοστώνη με την γυναίκα μου και την κορη μου και γυρίζαμε για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Υπήρχε μια δυσκολία στις διαπραγματεύσεις.

Λίγο πριν γίνει η επιστροφή στην Ελλάδα, μιλήσαμε με τον Παναγιώτη και είπαμε να κάνουμε την μεγάλη κίνηση για να έρθει ο Βασίλης. Σάββατο έφτασα στην Αθήνα και Κυριακή απόγευμα υπογράψαμε το πρώτο συμβόλαιο από τα πολλά. Βίωσε αμφισβήτηση, άκουσε πολλά κι εντός κι εκτός οργανισμού. Απέδειξε με την αξία του ποιος είναι και που μπορεί να φτάσει.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης κι έμεινε εκεί για σειρά ετών μαζί με τον Βασίλη. Δεν δίστασε να ηγηθεί μιας ομάδας με χαμηλό μπάτζετ και πετύχαμε απίστευτους άθλους.

Ο Ολυμπιακός είχε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό στην Ευρώπη από τις τοπ 8 ομάδες. Οι ανταγωνιστές μας είχαν τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ, γι’ αυτό λέμε πως ήταν παγκόσμιο φαινόμενο. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά που πετύχαμε με τον Βασίλη αρχηγό».

Για τις ανανεώσεις του Σπανούλη:

«Μέσα απ’ τη συζήτηση όλα τα θέματα είχαν αντιμετωπιστεί. Πάντα υπήρχαν προτάσεις από μεγάλες ομάδες.»

Για πιθανή πρόταση στον Σπανούλη από άλλο πόστο:

«Η πόρτα του Ολυμπιακού είναι και θα είναι ανοικτή για τον Βασίλη. Είναι νωρίς, ουσιαστική σήμερα είναι η τελετή για όλα αυτά. Είναι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού.
Νομίζω θα έχει πολλές προτάσεις στην ζωή του που θα πρέπει να αξιολογήσει, είναι νέος».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Φιλικό για τον Σπανούλη τον Σεπτέμβριο του 2022»

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ανέφερε από την πλευρά του: «Τα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε με τον Βασίλη στην Ελλάδα είναι λιγότερα αναλογικά με τα όσα θα έπρεπε να έχουμε πάρει. Είμαστε εδώ σε μια νέα σελίδα για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός θα ξαναπάει σε Final Four. Ο τρόπος που ζήσαμε όσα ζήσαμε με τον Σπανούλη είναι ανεπανάληπτος.
Τις περισσότερες φορές δεν περίμενε κανείς τις επιτυχίες μας. Ακόμη και σε ανατροπές στους ημιτελικούς του ’15 και του ’17».

Για το πότε θα τιμηθεί ο Σπανούλης:

«Θα γίνει μεγάλο φιλικό για τον Βασίλη μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2022 με πολύ καλό αντίπαλο για να τιμηθεί ο Βασίλης σε ένα γεμάτο ΣΕΦ».

Για την απόσυρση της φανέλας του:

«Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο του ’22 για το φιλικό».

Για την απόφαση να μην παίξει ο Ολυμπιακός στην Basket League τα δύο προηγούμενα χρόνια:

«Είναι η καλύτερη απόφαση που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια. Βλέπετε όλοι κάτι καλύτερο να ανοίγεται, συγχαρητήρια στον κύριο Λιόλιο για την νίκη του»