You are currently viewing Μουντιάλ 2022: Προκάλεσε ο Μπλάτερ με την απάντηση για το Ιράν

Το Μουντιάλ 2022 μαστίζεται από ένα σωρό ζητημάτων που το έκαναν πρώτο θέμα συζήτησης πριν καν αρχίσει.

Ο Γιόζεπ Μπλάτερ συνεχίζει να… πυροβολεί το Μουντιάλ 2022 που θα γίνει στο Κατάρ. Αφού αρχικά είπε πως δεν έπρεπε να πάρει την διοργάνωση. Στη συνέχεια μίλησε και για το Ιράν, λέγοντας πως έπρεπε να αποκλειστεί.

Κάτι που έχει να κάνει με τις βαρβαρότητες στην χώρα ενάντια στις γυναίκες. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι. Η οποία κρατείτο αρχικά από την αστυνομία ηθών, που υπάγεται στην Διοίκηση Επιβολής του Νόμου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του κράτους.

Η ελβετική εφημερίδα Blick σε σημερινό της ρεπορτάζ επικαλείται δηλώσεις του άλλοτε ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Και φέρεται να παραδέχθηκε στο γραφείο του εκδότη πως «το Ιράν θα πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ενώ ζήτησε σκληρές συνέπειες. Και ότι σε περίπτωση που εκείνος ήταν ακόμη στην εξουσία θα είχε αποκλείσει το Ιράν από τη διοργάνωση.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει τους ξένους εχθρούς ότι υποδαυλίζουν τις αναταραχές. Που μαίνονται μετά τον θάνατο της Ιρανής με κουρδική καταγωγή, Μάχσα Αμίνι, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφότου συνελήφθη για φερόμενη παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που είχε επιβληθεί στις γυναίκες του ασιατικού κράτους.

Η εφημερίδα Blick ανέφερε ότι ο Μπλάτερ είπε ότι ήταν ακατανόητο το γεγονός. Πως ο επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δεν είχε λάβει σαφή θέση για το Ιράν.

Ο 86χρονος Ελβετός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις πρόσφατα υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος να απονεμηθούν στο Κατάρ τα δικαιώματα φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

Όπως φαίνεται θα είναι ένα Μουντιάλ αντιδράσεων. Καθώς πολλές χώρες έχουν εκφράσει την ενόχληση τους για μια σειρά ζητημάτων. Με πρώτη αυτή της αντιμετώπισης που είχαν οι μετανάστες – εργάτες. Με βάση διάφορες εκθέσεις, ακόμα και του ΟΗΕ, υπήρξαν πάνω από 50 θάνατοι εργατών πάνω στα έργα. Παράλληλα οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες. Επίσημα, πάντως, το Κατάρ έκανε λόγο για δύο θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ