You are currently viewing Μο Φάρα: Τρομερές αποκαλύψεις για trafficking – Πως έπεσε θύμα, συγκλονικά τα όσα βίωσε (vid)

Ο Μο Φάρα συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις που έκανε για την παιδική του ηλικία και πως έπεσε θύμα trafficking.

Η Αφρικανική ήπειρος αποτελεί την μεγαλύτερη ήπειρο για σκλαβοπάζαρο και trafficking. Το οποίο βίωσε ο Μο Φάρα. Ο σπουδαίος αθλητής αγώνων δρόμου και πολλάκις Ολυμπιονίκης.

Με τη συνέντευξη που έδωσε στο BBC έκανε αποκαλύψεις που προκάλεσαν σάλο. Μεταφέρθηκε στην Βρετανία από το Τζιμπουτί σε ηλικία εννέα ετών. Και αναγκάστηκε να κάνει δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα παιδιά με αντάλλαγμα φαγητό, είπε στο BBC.

Ο 39χρονος Βρετανός δρομέας, ο οποίος γεννήθηκε στην Σομαλία, πρόσθεσε ότι το όνομά του είχε αλλάξει σε Μοχάμεντ Φάρα από Χουσεϊν Αμπντί Καχίν. Στα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που τον μετέφεραν στην Βρετανία, από μια γυναίκα που δεν είχε ξανασυναντήσει.

Μόλις έφθασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η γυναίκα τον πήγε στο σπίτι της στο Χάουνσλοου, στο δυτικό Λονδίνο. Κι έσκισε ένα χαρτί με τα στοιχεία επικοινωνίας των συγγενών του. Η οικογένειά της δεν του επέτρεψε να πάει σχολείο μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Ήθελα να βγω, να τρέξω

«Για χρόνια συνέχισα να το κρατάω μέσα μου, αλλά δεν μπορείς να το κρατάς για πάντα», είπε στο ντοκιμαντέρ του BBC. Το οποίο θα μεταδοθεί αυτή την εβδομάδα και πρόσθεσε: «Συχνά κλεινόμουν στο μπάνιο και έκλαιγα. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω για να ξεφύγω από αυτήν την κατάσταση διαβίωσης, ήταν να βγω έξω και να τρέξω».

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής, Άλαν Γουάτκινσον επικοινώνησε με τις κοινωνικές υπηρεσίες. Και τον βοήθησε να βρει ανάδοχη οικογένεια στη σομαλική κοινότητα, αφού ο Φάρα του είπε τι περνούσε.

«Ένιωσα σαν να έφυγε μεγάλο βάρος από τους ώμους μου και ένιωσα ξανά τον εαυτό μου. Τότε ήταν που βγήκε ο Μο – ο πραγματικός Μο», είπε ο Φάρα. Και πρόσθεσε: «Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που περνούσαν ακριβώς το ίδιο πράγμα που πέρασα κι εγώ. Απλώς δείχνει πόσο τυχερός ήμουν. Αυτό που πραγματικά με έσωσε, αυτό που με έκανε να διαφέρω, ήταν ότι μπορούσα να τρέξω».

Ο Φάρα, είπε ότι τον Μάιο η καριέρα του ενδεχομένως να τελειώσει. Αφού τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα 10.000 μέτρων του Λονδίνου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του μήνα.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000 και 10.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016. Θα τρέξει ωστόσο στον Μαραθώνιο -για πρώτη φορά από το 2019. Και συγκεκριμένα στον αγώνα του Λονδίνου, τον ερχόμενο Οκτώβριο.