You are currently viewing Μαρκ Κλάτενμπεργκ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: «Οι πρόεδροι τηλεφωνούν στους διαιτητές»
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε πολλές αποκαλύψεις για την πορεία του στην ΚΕΔ και επεσήμανε πως οι πρόεδροι των ομάδων πρέπει να σταματήσουν να τηλεφωνούν στους διαιτητές.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε πολλές αποκαλύψεις για την πορεία του στην ΚΕΔ και επεσήμανε πως οι πρόεδροι των ομάδων πρέπει να σταματήσουν να τηλεφωνούν στους διαιτητές.

Η διαιτησία είναι πάντα… καυτή στην Ελλάδα. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ και παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη NOVA, στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είπε πολλά και φώτισε αρκετά σκοτεινά σημεία, που πάντως όλοι μιλούσαν γι’ αυτά.

Αναλυτικά τι είπε ο Κλατενμπεργκ για:

Τη διαιτησία στην Ελλάδα:

Νομίζω ότι όταν χάνει μία ομάδα υπάρχουν παράπονα. Στην Ελλάδα πάντα ευθύνεται ο διαιτητής, ακόμα και όταν οι ομάδες χάνουν δίκαια. Αν δούμε αυτήν τη σεζόν και τις προηγούμενες δεν βλέπω μεγάλα σκάνδαλα. Στην Ευρώπη κάνουν πιο μεγάλα λάθη. Είμαι πάντα ανοιχτός να συζητήσω με προέδρους για παράπονα.

Το αν οι Έλληνες διαιτητές είναι υπό πίεση:

Κλάτενμπεργκ: Δεν νομίζω ότι οι διαιτητές είναι, πλέον, υπό πίεση. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από πέρυσι. Οι κακοί διαιτητές δεν θα διαιτητεύουν στη Super League. Έχουμε έναν πίνακα αξιολόγησης. Οι διαιτητές, που δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε, αντικαταστάθηκαν. Δεν θα ανεχθώ λάθη. Προς τους διαιτητές: Εάν αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο θα παίρνουν παιχνίδια. Αν όχι θα φέρνουμε ξένους. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές και τους στηρίζουμε. Λέω στους προέδρους να μην τηλεφωνούν στους διαιτητές. Δεν είναι αποδεκτό να το κάνουν. Λέω στους διαιτητές να μη σηκώνουν τα τηλέφωνά τους και να συγκεντρώνονται στο να διαιτητεύουν τους αγώνες με δίκαιο τρόπο. Πολλές φορές οι ξένοι παίρνουν την πίεση μακριά από τους Έλληνες διαιτητές σε σημαντικά ματς.

Τα reports και γιατί σταμάτησαν, και για το πότε το χέρι είναι πέναλτι:

Όταν έφερα το βίντεο ήταν μία ευκαιρία για διαφάνεια. Να δείξουμε την επικοινωνία και τα ηχητικά των διαιτητών. Να γίνουν πιο επαγγελματίες οι διαιτητές. Ήταν σημαντικό να αλλάξουμε το πρότζεκτ. Το εκπαιδευτικό κομμάτι τώρα δεν ήταν τόσο σημαντικό. Εάν οι ομάδες θέλουν να μου μιλήσουν για αποφάσεις μπορώ να τους μιλήσω. Τα εβδομαδιαία βίντεο νιώθω ότι έχασαν το νόημά τους. Τώρα θέλουμε να κάνουμε αυτό για τη Super League 2.
Το χέρι είναι από τις πιο υποκειμενικές αποφάσεις. Δεν χαροποιεί κανέναν η απόφαση. Ένα από τα κριτήρια είναι εάν μεγαλώνει το σώμα. Επίσης, άλλαξε ο κανονισμός στο χέρι. Εάν το χέρι είναι πάνω από το κεφάλι, είναι πέναλτι. Συνεπώς κοιτάς για διαφορετικά κριτήρια. Υπάρχει αυτό το υποκειμενικό στοιχείο. Εάν κόψω τη μπάλα και κάνω κίνηση με το χέρι είναι παράβαση. Ο VAR έχει όλες τις κινήσεις και μπορεί να πάρει αποφάσεις. Είχαμε περιπτώσεις που δεν θεωρώ ότι ήταν χέρι-παράβαση το τελευταίο διάστημα.

Το χέρι του Κάργα με τον ΠΑΟΚ μετά από κοντρόλ με το πόδι, για τη φάση του Άρη με τον Ατρόμητο, αλλά και και το πέναλτι στον Βούρο στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ:

Το τρίτο βίντεο είναι λάθος (σ.σ. εννοεί λάθος απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ). Είπα στους διαιτητές ότι έκαναν λάθος. Αυτό ήταν λάθος. Ήταν ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή και του το μεταφέραμε αυτό. Για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν σωστή απόφαση (σ.σ. εννοεί τη φάση με το χέρι του Ζαμπά να μη δοθεί πέναλτι).