You are currently viewing Φωτιά στο Μάτι: Τραγικές θύμησες και συγκλονιστικό βίντεο με αδημοσίευτο υλικό (vid)

Η φωτιά στο Μάτι σκόρπισε την θλίψη στην Ελλάδα και όχι μόνο για τα όσα τραγικά συνέβησαν το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια και οι κάτοικοι περιμένουν απαντήσεις. Για τα όσα τραγικά έγιναν στη φωτιά στο Μάτι Αττικής. Μια τραγωδία αξεπέραστη, όπου βρήκαν τον θάνατο 102 άνθρωποι.

Η ομάδα Up Stories από κοινού με αυτή του Alive Move On δημιούργησαν ένα δικό τους βίντεο. Με προσωπικό και αδημοσίευτο υλικό.

Στην περιγραφή του αναφέρει…

«Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου του 2018.

Αρχικά ξημέρωσε μια ημέρα από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασικές καλοκαιρινές.

Ένα ασθενές αεράκι ίσα ίσα που δρόσιζε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η μέρα θα ήταν αυτή που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές μας.
Και ενώ ήδη μια τεράστια ανεξέλεγκτη φωτιά κατακαίει από της πρώτες μεσημβρινές ώρες την Κινέττα και τα Γεράνεια Όροι ξαφνικά ένα νέο μέτωπο κάνει την εμφάνιση του κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Σε χρόνους κυριολεκτικά ντετέ η δυναμική της φωτιάς έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Η φωτιά έχει πλέον αρχίσει να απειλεί κατοικημένες περιοχές και άπαντες πιάνονται κυριολεκτικά σε μεσημεριανό ύπνο.

Η φωτιά περνάει σαν σήφουνας τον Νέο Βουτζά διασχίζει σε κλάσματα την Λεωφόρο Μαραθώνος όπου έχει “χτιστεί” ένα πρώτο αντυπηρικό μέτωπο καταπίνει το Μάτι που δεν έχει προλάβει να εκκενωθεί και φτάνει μέχρι την θάλασσα.

Τραγικός απολογισμός 103 νεκροί και μια Ελλάδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι, πως και γιατί προκάλεσε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Αναφορικά με την επόμενη μέρα υπάρχουν πολλά σχέδια, που όμως δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέφερε στη γνωμοδότησή του. Για το σχέδιο ΠΔ του ΕΠΣ, «στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση. Και ανάταξη του περιβάλλοντος με κριτήριο αφενός τη βελτίωση των πολεοδομικών και οικιστικών συνθηκών. Και αφετέρου την ταχεία αποκατάσταση της φυσικής βλάστησης, καθώς και τη διατήρηση και ανάδειξη φυσικών στοιχείων όπως τα ρέματα. Ταυτόχρονα αποσκοπεί στην άρση παλαιοτέρων χωρικών στρεβλώσεων, καθιστώντας την περιοχή περισσότερο ανθεκτική σε φυσικές καταστροφές.»