Βεζένκοβ: Ανανεώνει με Ολυμπιακό ως το 2024

Ολυμπιακός και Σάσα Βεζένκοβ θα συνεχίσουν την επιτυχημένη συνεργασία τους. Οι “ερυθρόλευκοι” του πρόσφεραν νέο τριετές συμβόλαιο και σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές.

Κοντά σε νέα συμφωνία βρίσκονται Ολυμπιακός και Βεζένκοβ. Ο 26χρονος φόργουροντ είναι από τα πρώτα βιολιά της ομάδας. Τα τελευταία 2 χρόνια μάλιστα έχει ανεβάσει επίπεδο το αγωνιστικό του προφίλ. Έχει προσθέσει στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Έτσι, έχει μετουσιωθεί σε ένα από τα βασικότερα γρανάζια της ομάδας. Ενδεχόμενη φυγή του θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα-κενό στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι φυσικά το γνωρίζουν αυτό. Έτσι, αποφάσισαν να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο. Η προσφορά τους είναι για συβμόλαιο τριετούς διάρκειας με αυξημένες αποδοχές. Αρχής γενομένης από την σεζόν που διανύουμε. Η υπάρχουσα συμφωνία θα έληγε το καλοκαίρι του 2022. Οι πρόεδροι της ομάδας δεν ήθελαν να περιμένουν ως την λήξη του συμβολαίου για να συζητήσουν ενδεχόμενη ανανέωση (όπως ήταν η πολιτική τους τα προηγούμενα χρόνια). 

Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει ουσιαστικά επέκταση της υπάρχουσας και περιλαμβάνει συνολικές αποδοχές ύψους περίπου 2.700.000 ευρώ για τρία χρόνια. 

Φυσικά για κάθε καλοκαίρι ορίστηκε συγκεκριμένο NBA out στην περίπτωση που προκύψει ομάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο 26χρονος φόργουορντ έχει στο μυαλό του το NBA και κάποια στιγμή θα ήθελε να ζήσει την εμπειρία.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού κατάφερε να κρατήσει ένα μοντέρνο φόργουορντ. Ο Βεζένκοβ με το «δολοφονικό» σουτ που διαθέτει ανοίγει το γήπεδο προς όφελος της ομάδας του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται πολύ και ο ίδιος ο παικτης αντίστοιχα.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα κρατήσει για ακόμα τρία χρόνια έναν εκ των ηγετών του.