You are currently viewing Βασίλης Τόπαλος: Παίρνει άλλη τροπή το θέμα του θανάτου του (vids)

Ο Βασίλης Τόπαλος βρήκε τραγικό θάνατο στα 16 του μετά από αγώνα με τις έρευνες να φέρνουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία.

Ο 16χρονος πυγμάχος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Και ξαφνικά ο Τόπαλος έπεσε σε κώμα. Μετά από έναν αγώνα προπόνησης. Μετά από 17 μέρες κατέληξε.

Το τελευταίο διάστημα το θέμα του θανάτου του παίρνει άλλη τροπή. Η γιαγιά του είπε πως τον έβαλαν σε αγώνα με αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία και κιλά.

Αρχικά ειπώθηκε πως ο αντίπαλος του ήταν 20 ετών. Στην συνέχεια έγινε λόγος για έναν Γεωργιανό 25 ετών και με μεγάλη εμπειρία.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ. Tον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» τόνισε στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, επισημαίνοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

Το σπάρινγκ είναι προπονητικοί αγώνες σε πραγματικές συνθήκες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αρτούρ Μικαελιάν είπε πως είχε δώσει εντολή να κάνουν χαλαρές προπονήσεις και καθόλου σπάρινγκ.

Στο μεταξύ ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης είπε στην ΕΡΤ.

«Εμένα, για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα, να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος. Και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου)», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε. Αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη. Μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει.
Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο. Στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε».

Όπως τόνισε, ο ιατροδικαστής, «πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων. Γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία».

Κατά τον κ. Γαλεντέρη, πρέπει να ερευνηθούν εκτός από την πτώση και τα χτυπήματα που δέχτηκε ο αθλητής.

«Είναι μια τραυματική κάκωση, αυτήν η οποία καταγράφεται από την ιατροδικαστική μέχρι στιγμής. Πρέπει να ερευνηθούν και τα χτύπηματα που δέχθηκε ο νεαρός αλλά και η πτώση ως πιθανή αιτία για τη δημιουργία του αιματώματος» σημείωσε.

«Σαφώς και οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε και νομίζω ότι έχουν δείξει ήδη. Απλά νομίζω ότι περιμένουν να ολοκληρωθεί η δικογραφία και οι υπόλοιπες εξετάσεις για να επαληθεύσουν τα ήδη υπάρχοντα ευρήματα», συμπλήρωσε.