Το Fair Play της χρονιάς σε ένα ερασιτεχνικό αγώνα

Όλο το μεγαλείο της ευγενικής άμυλας σε ένα ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου. Το είδαμε να ξετυλίγετε στην αναμέτρηση της Νίκης Προαστείου με την Α.Ε. Καλαβρύτων.

Fair play: Υπάρχουν και αυτές οι καταπληκτικές στιγμές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που αναδεικνύουν την ομορφιά του παιχνιδιού. Παραμένουν σπουδαίες, ακόμα και όταν δεν προέρχονται από τις κορυφαίες ομάδας του πρωταθλήματος, αλλά από κάποιες πιο «μικρές».

Στον αγώνα και μάλιστα ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Αχαϊας, μεταξύ της Νίκης Προαστείου και της Α.Ε. Καλαβρύτων στο γήπεδο των Μποζαϊτικων, έγινε το εξής περιστατικό.

Μόλις στα πρώτα λεπτά η γηπεδούχος Νίκη Προαστίου έκανε επίθεση, αλλά ο αμυντικός της Α.Ε. Καλαβρύτων στην εξέλιξη της φάσης τραυματίστηκε και έπεσε κάτω. Ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα και οι παίκτες της Νίκης άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα και άνοιξαν το σκορ πραγματοποιώντας το 1-0.

Ο αμυντικός εξακολούθησε να είναι πεσμένος στο έδαφος και ο προπονητής της Νίκης, Νίκος Πατρώνης φώναξε τον αρχηγό της ομάδας του και κάτι του είπε.

Αμέσως μετά τη σέντρα που θα έκαναν οι φιλεξενούμενοι, όλοι οι ποδοσφαιριστές της Νίκης έμειναν ακίνητοι στον αγωνιστικό χώρο και η Α.Ε Καλαβρύτων σημείωσε γκολ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν ένα ακόμα γκολ και προηγήθηκαν με 1-2.

Όμως το ματς δεν ολοκληρώθηκε, αφού λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης βροχόπτωσης ο αγωνιστικός χώρος έγινε επικίνδυνος και ο αγώνας διεκόπη. Θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη στις 8 Δεκέμβρη.

Πάρα πολλά συγχαρητήρια έλαβε η διοίκηση, ο προπονητής, αλλά και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Νίκης Προαστίου για τη συμπεριφορά τους. Σίγουρα η κίνηση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Fair Play της χρονιάς.