You are currently viewing Super League 2: Ξύλο στο ΔΣ, παραιτήθηκε ο Λεουτσάκος

Η Super League 2 δεν κσταλαβαίνει ούτε από τραγωδίες με το ξύλο να ήταν… πρωταγωνιστής στο ΔΣ ενώ παραιτήθηκε ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Τα επεισόδια ήταν πολλά ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο ΔΣ της Super League 2. Και κανείς δεν σεβάστηκε την χώρα που είναι σε βαρύ πένθος. Ο αντιπρόεδρος του Διαγόρα Ρόδου, Χρήστος Παπαδημητρίου ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση του προέδρου της Κηφισιάς, Χρήστου Πρίτσα. Με αποτέλεσμα να τον προπηλακίσει αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια οι δύο άνδρες να έρθουν στα χέρια, ανταλλάσσοντας ακόμη και γροθιές (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες).

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος των Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, ενημέρωσε τις ομάδες για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του. Με τον υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη. Και μετά από συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από έξι ώρες, διαπιστώθηκε από την πλειοψηφία των ομάδων πρόβλημα αξιοπιστίας της λίγκας. Όσο παραμένει το υπάρχον προεδρείο υπό τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Λίγκας ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του. Λέγοντας «δεν έχω μάθει να είμαι δεμένος σε καρέκλες, από τη στιγμή που διαπιστώνω ότι η δική μου παρουσία δημιουργεί πρόβλημα, παραιτούμαι από την προεδρεία της Super League 2».

Η επίσημη ενημέρωση της Λίγκας που δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά τις 20.30, αναφέρει τα εξής:

Αποφάσεις Δ.Σ. Super League 2

Σε μια από τις δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα μας, όπου οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, λόγω του εκτάκτου του θέματος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σταμούλης, έως τη διενέργεια εκλογών όπου ορίστηκαν για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου. Μπορούν να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 6.3.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης, συνυποβάλλοντας μαζί:
α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα
β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.
γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο.
δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.
Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.

Επανέναρξη πρωταθλήματος

2. Ορίζει την επανέναρξη του Πρωταθλήματος για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 με την 14η αγωνιστική.

3. Αποδοχή των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

4. Δέσμευση για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχόντων ομάδων από τη σεζόν 2023-2024 προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.

5. Πλήρη συνεργασία και στήριξη για αμοιβαία οφέλη ανάπτυξης με τους εταίρους της κατηγορίας, την ΕΡΤ και τον χορηγό Betsson.

6. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών της Λίγκας.

7. Πλέγμα μέτρων για να αποδείξουμε την απόλυτη διάθεσή μας για μια αμιγώς επαγγελματική και ελκυστική κατηγορία ποδοσφαίρου, με ανάκτηση της αξιοπιστίας και προστασία του προϊόντος μας.