Η καινούρια σεζόν της Σούπερ Λιγκ θα ξεκινήσει νωρίς, με την πρεμιέρα να γίνεται στις 20 Αυγούστου. Λόγω του παγκόσμιου κυπέλλου στο Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί κοντά στο τέλος της χρονιάς.
Η επόμενη σεζόν της Σούπερ Λιγκ κάνει πρεμιέρα στις 20 Αυγούστου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας. Η απόφαση πάρθηκε, μετά από τηλεδιάσκεψη.
Ξεκινάει νωρίς, η αγωνιστική περίοδος 2022-23, για τι ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό γίνεται επειδή το φετινό παγκόσμιο κύπελλο στο Κατάρ, θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της σεζόν, με αποτέλεσμα να διακοπούν.
Η σημαντική διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων, θα γίνει τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα το παγκόσμιο κύπελλο, ξεκινάει, στις 21 Νοεμβρίου και τελειώνει 18 Δεκεμβρίου, λόγω των ακραίων θερμοκρασιών τους θερινούς μήνες.
Η κριτική στην FIFA
Υπάρχει μια πληθώρα λόγων για τους οποίους, η FIFA έχει δεχθεί πυρά, για την διεξαγωγή του παγκόσμιου κυπέλλου στο Κατάρ. Σκληρή είναι η κριτική του κόσμου, αλλά και οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το αγωνιστικό πρόβλημα
Αρχικά από αθλητικό κομμάτι, αυτή η διοργάνωση δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όλες οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρέπει να διακοπούν στην μέση και μα συνεχιστούν μετά το τουρνουά.
Έτσι θα δημιουργηθεί θέμα στην οργάνωση των ομάδων και στην φόρμα των παικτών. Οι οποίοι θα χρειαστεί να κάνουν προετοιμασία τον χειμώνα, εν μέσω των ενεργών διοργανώσεων. Ενώ τι πρόγραμμα θα γίνει ακόμα πιο φορτωμένο, με τα πρωταθλήματα να ξεκινούν νωρίτερα.
Η κούραση των παικτών
Διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, θα τελειώσουν πριν την έναρξη του παγκόσμιου κυπέλλου. Αυτό σημαίνει, περισσότεροι αγώνες, σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα θα είναι οι παίκτες να κουράζονται όλο και περισσότερο, αφού και το καλοκαιρινό διάλειμμα, δεν θα είναι αξιοπρεπές.
Τα τελευταία δύο χρόνια, βλέπουμε τους τραυματισμους στο ποδόσφαιρο να αυξάνονται. Κάτι που έχει να κάνει με την έλλειψη, σωστής ξεκούρασης για του παίκτες, οι οποίοι πρέπει να αγωνίζονται σαν ρομπότ.
Μετά το τουρνουά, οι παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία, θα πρέπει να γυρίσουν άμεσα στην ενεργό δράση. Με την Πρέμιερ Λιγκ να έχει αγώνες εκείνο τον καιρό. Ενώ στην Γερμανία, θα είναι λίγο πιο τυχεροί, αφού η Μπουντεσλίγκα πάντα διακόπτεται, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Ώστε να περνούν χρόνο με τις οικογένειες τους και να ξεκουράζονται, οι παίκτες.
Οι κατηγορίες για διαφθορά
Έχει υπάρξει και πολύ συζήτηση, για την πιθανότητα να ήταν στημένη η κλήρωση του Κατάρ. Αφού ο τότε πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ αντιμετωπίζει δικαστικά θέματα, με κατηγορίες για διαφθορά.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα
Στο ανθρωπιστικό κομμάτι, έχουν υπάρξει μεγάλοι προβληματισμοί. Καθώς μετά την κλήρωση του Κατάρ το 2010, έπρεπε να χτιστούν γήπεδα κσι ξενοδοχεία για το τουρνουά.
Έπρεπε μέσα σε δώδεκα χρόνια, να φτιαχτεί επαρκής αριθμός μεγάλων γηπέδων και ξενοδοχείων. Έτσι ώστε, να μπορέσει η χώρα να διαχειριστεί το μέγεθος της διοργάνωσης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί τεράστιος αριθμός εργατών, οι οποίοι θα δούλευαν σε απαίσιες συνθήκες. Έχουν γίνει αναφορές για πάνω από 6000 θανάτους εργατών, ενώ όλοι τους ήταν μετανάστες.
Πολλά είναι τα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες εργασίας, ενώ έχει γίνει παρομοίωση, με αναγκαστική εργασία και ακόμα και σκλαβιά. Οι εργάτες, σύμφωνα με αναφορές, ζουν σε μικρά κτίρια και χρειάζονται τις δουλειές, για να επιβιώσουν. Ιδίως αφού, οι περισσότεροι επρόκειτο για μετανάστες.
Επομένως υπάρχουν αρκετοί λόγοι, που πολύς κόσμος είναι διχασμένος για το φετινό παγκόσμιο κύπελλο. Ενώ αρκετοί είναι οι παίκτες και προπονητές, οι οποίοι έχουν κατακρίνει την FIFA και την διοργάνωση.