Η Μαρία Σάκκαρη ήταν συγκλονιστική στον ημιτελικό απέναντι στην Μπιάνκα Αντρεέσκου αλλά λύγισε στο ται μπρέικ για να χαθεί η ευκαιρία να πάει στον τελικό. 

Η πορεία της Σάκκαρη στο Miami Open ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά. Ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Αντρεέσκου που είναι Νο 9 στον κόσμο. 

Έκανε φανταστικό παιχνίδι. Έφτασε στο 3ο σετ να προηγηθεί με 6-5 με μπρέικ. Αλλά  η Καναδή η οποία είναι στο Νο9 κόσμου και νικήτρια του US Open 2019 ισοφάρισε σε 6-6 με μπρέικ. Και πήρε το παινχίδι στο τάι μπρέικ.

Αυτή ήταν η 10 ήττα σε 12 ημιτελικούς για την Μαρία Σάκκαρη. Η οποία την Δευτέρα επιστρέφει στο Νο20 κόσμου ισοφαρίζοντας το ρεκό της. Η Ελληνίδα κέρδισε 5 θέσεις αυτή την εβδομάδα στο Miami Open. Όπου νίκησε με άνεση το Νο2 κόσμου την Ναόμι Οσάκα στον προημτελικό.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ και πήρε το δεύτερο με συγκλονιστική εμφάνιση. Και το τρίτο σετ την σούπερ σε διακύμανση, αφού δεν το έβαλε κάτω. 

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ, η Αντρεέσκου θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ, για το 1-0 και η Σάκκαρη θα σβήσει και εκείνη μπρέικ πόιντ για το 1-1.

Με love service game η Καναδή θα πάει στο 2-1 και η Ελληνίδα θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (2-2).

Η Σάκκαρη θα φτάσει σε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ και με μπρέικ θα πάει στο 3-2 και εν συνεχεία στο 4-2. Η Αντρεέσκου θα πάρει πίσω το μπρέικ για το 4-4 και θα προηγηθεί με 5-4.

Θα ισοφαρίσει σε 5-5 και με μπρέικ θα προηγηθεί με 6-5! Χωρίς να χάσει πόντο η Αντρεέσκου θα πάρει πίσω το μπρέικ για το 6-6! Η Αντρεέσκου θα φτάσει σε τετραπλό ματς πόιντ, η Σάκκαρη θα σβήσει τα δυο, αλλά θα ηττηθεί με 7-6 (4).