Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League σε ένα τρομερό ματς με την Τσέλσι και ο Κάρλο Αντσελότι έγραψε ιστορία.
Για την ακρίβεια στο φανταστικό παιχνίδι με την Τσέλσι μίλησε η βαριά φανέλα και η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε συνδυασμό με την εμπειρία του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της. Κι έτσι απέφυγε ένα τεράστιο κάζο στο Champions League.
Γιατί από τη νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο βρέθηκε να χάνει 3-0 στο Μπερναμπέου. Η Τσέλσι του Τούχελ ήταν τρομερή και πήγε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Αλλά οι Μαδριλένοι με έναν εξαιρετικό, στη δημιουργία Μόντριτς και ένα ακόμα κομβικό γκολ του Μπενζεμά ηττήθηκε με 3-2 στην παράταση, αλλά της έκανε για να πάρει την πρόκριση.,
Φυσικά η λέξη Βασίλισσα δεν της δόθηκε τυχαία. Μετράει 13 κατακτήσεις πρωταθλητριών και έβαλε πλώρη για μια ακόμα. Είναι πρώτη στη λίστα με την Μίλαν στην 2η θέση να έχει 7 κατακτήσεις.
Επίσης έχει καταφέρει να φτάσει 31 φορές σε ημιτελικά του Champions League (ή Κυπέλλου Πρωταθλητριών παλαιότερα), αριθμό ρεκόρ.
Μάλιστα, το έχει καταφέρει σε 52 σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι περισσότερες φορές από τις μισές στις οποίες έχει συμμετάσχει έχει φτάσει τουλάχιστον στην τετράδα.
Το επίτευγμα του Αντσελότι
Ο Κάρλο Αντσελότι, από την μεριά του έκανε κάτι μοναδικό. Ο Ιταλός τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Champions League που μετράει προκρίσεις στα ημιτελικά για τέσσερις σερί δεκαετίες.
Η πρώτη φορά του ιδιαίτερα επιτυχημένου τεχνικού ήρθε το 1999 όταν ήταν στον πάγκο της Γιουβέντους. Η δεύτερη με τη Μίλαν (2003, 2005, 2006, 2007). Και στις δύο τελευταίες δεκαετίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2014, 2015, 2022).
Απίστευτη λοιπόν η βραδιά στην Μαδρίτη. Την αποθέωση γνώρισε και η Τσέλσι που έκανε σε κάποια στιγμή το υπέρ της 3-0 και όλοι έμειναν με ανοικτό το στόμα. Μάλιστα στο πρώτο της γκολ άλλαξαν 30 φορές την μπάλα οι παίκτες του Τούχελ, πριν σκοράρει ο Μάουντ.
Η Ρεάλ στηρίχθηκε στις μονάδες της, με τον Λούκα Μόντριτς επίσης να αποθεώνεται. Η μπαλιά με εξωτερικό φάλστσο, που έκανε στο γκολ του Ροντρίγκο ήταν μοναδική. Και σχολιάστηκε σε όλο τον πλανήτη.