You are currently viewing Ράλλυ Ακρόπολις: 72 πληρώματα θα συμμετάσχουν

Θα συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός πληρωμάτων των τελευταίων 17 ετών, στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Που πρόκειται για την επετειακή εκδοχή του αγώνα. Καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια της παρουσίας του, στην διεθνή αθλητική σκηνή.

Το Ράλλυ Ακρόπολις, συμπληρώνει 70 χρόνια παρουσίας, στην διεθνή αθλητική σκηνή. Η φετινή, επετειακή εκδοχή του, έχει συμπληρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών, των τελευταίων 17 ετών, στην λίστα του.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, θα πάρουν εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, 72 πληρώματα, από 31 διαφορετικές χώρες. Μεγαλύτερη συμμετοχή υπήρξε το 2006, όταν πήραν εκκίνηση, 84 αυτοκίνητα.

Όμως δεν είναι μόνο τα νούμερα συμμετοχής, που είναι καλά. Καθώς ο 10ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA διακρίνεται και για την ποιότητα των συμμετοχών, σε κάθε κατηγορία. Με αυτούς που διεκδικούν όλους τους τίτλους, να έρχονται στην Ελλάδα.

Πρόκειται να αναμετρηθούν, δέκα υβριδικά αυτοκίνητα κατηγορίας Rally1 στα ελληνικά βουνά. Από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με την υποστηρικτική κατηγορία WRC2 να συγκεντρώνει άλλες τριάντα συμμετοχές.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πρόκειται να είναι ισχυρή η ελληνική παρουσία, με 20 πληρώματα, να συμμετέχουν. Μάλιστα στην Ελλάδα θα κριθεί ο τίτλος για το Πρωτάθλημα Νέων, καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τον έβδομο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος JWRC.

Οι οδηγοί 

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2022, Toyota Gazoo Racing, θα παραταχθεί στον αγώνα με τέσσερα GR Yaris Rally1. Με τους, Kalle Rovanpera, Elfyn Evans και Takamoto Katsuta. Ενώ οι Έλληνες θεατές θα έχουν την τύχη να δουν για ακόμα μία φορά τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Ogier. Ο οποίος είναι επιλεκτικός, στους αγώνες που αγωνίζεται.

Η Hyundai Shell Mobis, αναμένεται με τρία i20Ν Rally1, Τα οποία θα οδηγήσουν οι, Thierry Neuville και Esapekka Lappi. Καθώς και ο πολύπειρος Dani Sordo, που επιστρατεύτηκε συγκεκριμένα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Μετά από συνεχόμενες μέτριες εμφανίσεις, η M-Sport Ford στοχεύει στην Ελλάδα να δώσει τέλος στο κακό σερί της. Αρχικά, έχει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019, Ott Tanak. Ενώ με ακόμα δύο Puma Rally1 θα εμφανιστούν ο Pierre-Louis Loubet, καθώς και ο Ιορδάνης Σερδερίδης με την ελληνική σημαία. Ο οποίος θα κάνει την τέταρτη συμμετοχή του στο φετινό Πρωτάθλημα.

WRC2

Στη μάχη του WRC2, τριάντα αυτοκίνητα του είδους θα δηλώσουν το «παρών» στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ενώ ανάμεσά τους, υπάρχουν και οι πρωταγωνιστές των ελληνικών αγώνων. Στη λίστα ξεχωρίζει το όνομα του επικεφαλής στη βαθμολογία Andreas Mikkelsen. Ο οποίος θέλει να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Αλέξανδρος Τσουλόφτας, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περυσινή του επιτυχία. Ενώ υψηλούς στόχους για τον αγώνα, έχει και ο Λάμπρος Αθανασούλας. Ο οποίος για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός i20 Rally2, με την υποστήριξη της Hyundai Ελλάς.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, αναμένεται να είναι και ο Πρωταθλητής Ελλάδας του 2019, Γιώργος Κεχαγιάς. Ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του ένα Skoda Fabia Rally2. Ακόμα ένας Πρωταθλητής Ελλάδας, και συγκεκριμένα ο κάτοχος του τίτλου το 2016, Γιώργος Φιλιππίδης, επιστρέφει στο Ράλλυ Ακρόπολις, οδηγώντας επίσης ένα Skoda Fabia Rally2.

Για το ενδιαφέρον των Ελλήνων, θα συμμετέχουν και άτομα όπως, ο Βασίλης Βελάνης και ο Παναγιώτης Ρουστέμης. Καθώς και ο ταχύτατος στο χώμα, Χρυσόστομος Καρέλλης, ο οποίος οδηγεί ένα Citroen C3 Rally2.

JWRC

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πέσει η αυλαία του Πρωταθλήματος Νέων (JWRC). Έναν θεσμό, στον οποίο οι μελλοντικοί αστέρες του WRC συμμετέχουν με Ford Fiesta Rally3. Ο Θέμης Χαλκιάς αναμένεται να αγωνιστεί με το ολοκαίνουργιο Renault Clio Rally3. Ενώ ο Πρωταθλητής F2 τα τελευταία τρία χρόνια, Νώντας Καρανικόλας θα τρέξει με ένα Ford Fiesta Rally3. Ακριβώς όπως και ο ταλαντούχος Σπύρος Γαλεράκης.

Ενδιαφέρον για την Ελλάδα, θα έχει και η κατηγορία RC4. Καθώς θα συμμετέχουν έξι ελληνικά πληρώματα στις ειδικές διαδρομές με δικίνητα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally4. Με τους Σάββα Λευκαδίτη, Πασχάλη Χατζημάρκο, Θεόδωρο Καλαμαρά και Adkanell με Peugeot 208.

Ενώ ο Γιάννης Πλάγος, επιστρέφει στο Ακρόπολις, αυτήν τη φορά με ένα Ford Fiesta. Καθώς και ο Χάρης Καλτσούνης (Opel Corsa), ο οποίος, συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Ράλλυ Ακρόπολις. Καθώς συμμετέχει, σε ηλικία 74 ετών.