You are currently viewing Παναθηναϊκός: Κλήθηκε ο Λαφόν στην εθνική Ακτής Ελεφαντοστού

Ο νέος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Αλμπάν Λαφόν, κλήθηκε σήμερα (28/8) στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ακτής Ελεφαντοστού και έτσι αναμένεται να απουσιάσει για το African Cup.

Ο 26χρονος κίπερ, αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ναντ το φετινό καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει ακόμη το επίσημο ντεμπούτο με τα πράσινα. Αναμένεται να απουσιάσει από την Ελλάδα στα ματς κόντρα σε Μπουρουντί (5/9) και Γκαμπόν (9/9), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Στο παρελθόν, ο Λαφόν έχει αγωνιστεί με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ενώ κλήθηκε (χωρίς να αγωνιστεί) και στην εθνική Ανδρών των «τρικολόρ» από τον Ντιντιέ Ντεσάν, το 2022.

Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, ο 26χρονος γκολκίπερ επέλεξε να υπερασπιστεί την εστία της Ακτής Ελεφαντοστού, από όπου κατάγεται μία προγιαγιά του, παρά την προσπάθεια που έκανε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μπουρκίνα Φάσο, όπου γεννήθηκε, να τον εντάξει στο δικό της ρόστερ.