You are currently viewing Ολυμπιακός: Το πάλεψε και παίρνει τον σεβασμό του κόσμου

Ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε χθες (1/10) από την Άρσεναλ για την δεύτερη αγωνιστική της League Phase του UEFA Champions League με 2-0. Μπορεί το σκορ να δείχνει ότι έχασε με κάτω τα χέρια, αλλά η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε μια ομάδα σοβαρή που το πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ειδικά την φετινή χρονιά.

Οι “Πειραιώτες”, είχαν αρκετές φάσεις για να σκοράρουν, με μεγαλύτερη αυτή του Ντάνιελ Ποντένσε που έβγαλε εντυπωσιακά ο καλύτερος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ, Ράγια. Υπήρχαν και άλλες φάσεις με τις κεφαλιές του Ελ Κααμπί που ζόρισε αρκετά το δυνατό αμυντικό δίδυμο των Λονδρέζων, Σαλιμπά και Γκάμπριελ.

Εξαιρετικοί Πιρόλα-Ρέτσος, προβλήματα στα μπακ

Οι Πιρόλα και Ρέτσος, ήταν σίγουρα από τους καλύτερους των “ερυθρολεύκων” στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς ήταν αλάνθαστη τακτικά και περιόρισαν κατά πολύ την δράση του πολύ δυνατού Βίκτορ Γκιόκερες, ενώ στο ψηλό παιχνίδι ζήτημα να έχασαν έστω μια μονομαχία.

Ωστόσο, το πρόβλημα του Ολυμπαικού ήταν στα μπακ. Οι Κοστίνια και Φρανσίσκο Ορτέγκα, δυσκολεύτηκαν πολύ στα άκρα και στις επελάσεις των Μαρτινέλι και Τροσάρντ. Παράλληλα, δημιούργησε πολλά προβλήματα με την σειρά του και ο Μάρτιν Οντεγκάαρντ.

Η διαφορά στην επίθεση ο Ποντένσε, πάλεψε ο Ζέλσον

Στην επίθεση του Ολυμπιακού, αισθάνθηκε ιδιαίτερα η άμυνα των “Κανονιέρηδων” τον Ποντένσε που έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις, ενώ ο Ζέλσον Μάρτινς δεν φάνηκε ιδιαίτερα, καθώς του κάνανε συνεχώς φάουλ και του “χαλούσαν τον ρυθμό”.

Παρόλα αυτά, έχουμε να θυμόμαστε από αυτό το ματς ότι ο Ολυμπιακός το πάλεψε όσο μπορούσε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης και ότι σίγουρα δεν βγαίνει χαμένος από αυτό το ματς και αυτή την εμφάνιση που πραγματοποίησε.