Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στην Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο όπου μίλησαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είχε κανονισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η συζήτηση τους ήταν κυρίως γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και την ολιστική μελέτη που παρέδωσε η FIFA και η UEFA για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει.

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε για την παραίτηση του Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ. Φέρεται να τόνισε πως ήταν ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη. Που δείχνει πως κάτι γίνεται εκ νέου στην ΕΠΟ.

Με τον Ινφαντίνο συζήτησαν τους τρόπους και τις κινήσεις που απαιτούνται για να μπορέσει επιτέλους το ποδόσφαιρο της χώρας από τις περιπέτειες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ο Ινφαντίνο φέρεται να του είπε πως είναι ανοικτός στο να έχουν επικοινωνία. Και η FIFA παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα. Και δεν θα διστάσει να πάρει αποφάσεις αν δει πως τα πράγματα ξεφεύγουν εκ νέου.

Είναι αρμόδια άλλωστε να εποπτεύει τις γίνεται στις ομοσπονδίες – μέλη της.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Ινφαντίνο έδωσε στον Μητσοτάκη δώρο μια φανέλα με το όνομα του. Αλλά και ένα σετ με τις κάρτες που έχουν οι διαιτητές.

Και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας του έδωσε ένα να συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.