Η Μύκονος μονοπωλεί το ενδιαφέρον για όλα όσα συμβαίνουν είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα όπως αυτό που προέκυψε με τον Salt Bae.
Πολλοί οι έλεγχοι που γίνονται από τους… ράμπο της ΑΑΔΕ στις ταμειακές μηχανές. Η Μύκονος είναι ένα νησί όπου συμβαίνουν πολλά. Με τελευταία την παράβαση που διαπιστώθηκε στο εστιατόριο του Salt Bae.
Πρόκειται για το εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ. Πιο συγκεκριμένα κλιμάκιο της εφορίας έκανε έλεγχο στο μαγαζί. Και βρέθηκε πως δεν είχε κοπεί απόδειξη 1.000 ευρώ για ένα τραπέζι.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, προχώρησαν στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48 ώρες. Πρόκειται να ανοίξει ξανά το μεσημέρι της Κυριακής.
Ήδη, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ακυρώνουν όλες τις κρατήσεις για Παρασκευή και Σάββατο (23/7). Και ταυτόχρονα σταματούν να δέχονται νέες κρατήσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2019. Που είχε ανοίξει για πρώτη φορά το μαγαζί του ο Νουσρέτ στη Μύκονο. Και πάλι του το έκλεισαν για μερικές μέρες λόγω φορολογικών παραβάσεων. Δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.
Ο Salt Bae έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσω των social media. Λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που αλατίζει τα κρέατα του, κίνηση που λάτρεψαν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.
Έχει ανοίξει εστιατόρια σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στο Ντουμπάι. Ωστόσο δεν του πάει καλά η κίνηση στο Λονδίνο. Οι κριτικές που έχει πάρει είναι άσχημες. Έγινε λόγος ακόμα και για την καθαριότητα του μαγαζιού. Υπήρξαν πολλά παραδείγματα πελατών που ανέφεραν πως υπήρξαν θέματα με βρωμιές σε διάφορα σημεία του μαγαζιού.
Πολλές οι επικρίσεις και για τις τιμές που έχει βάλει. Με αποτέλεσμα να γίνει δέκτης του βρετανικού καυστικού χιούμορ. Κάτι που δεν του προκάλεσε και δυσαρέσκεια καθώς συνεχώς τον κοροϊδεύουν για τις τιμές και τις χρυσές μπριζόλες.