Μουντιάλ 1982: Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την τρομερή σύγκρουση του Σουμάχερ με τον Μπατιστόν η οποία έμεινε στην ιστορία.
Μουντιάλ 1982: Στην ιστορία έμεινε και η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ήταν το Δυτική Γερμανία – Γαλλία, για την ημιτελική φάση. Με τους Σουμάχερ, Μπατιστόν να την σημαδεύουν.
Όπως και το σκορ αφού η κανονική διάρκεια με την παράταση έληξαν 3-3. Μια απίστευτη ματσάρα που πήγε στα πέναλτι. Εκεί επικράτησε η Δυτική Γερμανία με 5-4 και πήρε το εισιτήριο. Ήταν και το πρώτο ματς στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που κρίθηκε στα πέναλτι.
Αλλά η βίαιη σύγκρουση του Δυτικογερμανού τερματοφύλακα Χάραλντ «Τόνι» Σουμάχερ και του Γάλλου αμυντικού Πατρίκ Μπατιστόν, σημάδεψε το ματς.
Ήταν το 56ο λεπτό, όταν με το σκορ στο 1-1. Ο Μισέλ Πλατινί έστειλε μια μακριά μπαλιά προς τον Μπατιστόν. Ο οποίος έφτασε γρήγορα, ενώ ο Σουμάχερ βγήκε καθυστερημένα και όρμησε στον κεντρικό αμυντικό της Σεντ Ετιέν. Προκαλώντας την τρομερή σύγκρουση, με όλη του τη δύναμη του σώματός του στο κεφάλι του αντιπάλου του.
Έμεινε αναίσθητος
Ο Μπάτιστον, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα, έμεινε αναίσθητος στο χορτάρι για λίγο, πριν μεταφερθεί με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Έμεινε εκτός γηπέδων για έξι μήνες.
Ο Σουμάχερ, που δεν πήγε κοντά να διαπιστώσει την κατάσταση του Γάλλου αμυντικού, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους, και ο Ολλανδός διαιτητής Τσαρλς Κόρβερ του έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα, ενώ για πολλούς έπρεπε να είχε καταλογίσει πέναλτι και να τον αποβάλει. Ο τερματοφύλακας της Κολονίας, παρόλο που δέχθηκε δύο γκολ στην παράταση, αποδείχθηκε καθοριστικός αποκρούοντας δύο πέναλτι, των Σιξ και Μποσίς, στη σχετική διαδικασία.
«Αν είναι μόνο αυτό, θα πληρώσω για την αποκατάσταση των δοντιών», είπε ο Σουμάχερ μετά το παιχνίδι. Μια εβδομάδα αργότερα, λίγες ώρες μετά την ήττα στον τελικό από την Ιταλία (3-1), ζήτησε αυτοπροσώπως συγγνώμη από τον Μπατιστόν, σε συνάντηση των δύο που διοργάνωσε στο Μετς τοπική εφημερίδα.