Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι στην ζωή και παραμένουν πολλά τα ερωτηματικά για το τι έπαθε με την έκθεση εμπειρογνωμόνων να αναφέρει πως έμεινε αβοήθητος.
Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη για τον θάνατο Μαραντόνα. Πολλά τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα. Αλλά ήρθε η έκθεση εμπειρογνωμόνων που αναφέρει πως έμεινε αβοήθητος την μοιραία μέρα.
Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν είναι εν ζωή. Σκορπώντας θλίψη στους θαυμαστές του.
Εκείνη η μέρα του θανάτου θα μείνει στην ιστορία. Όπως επίσης και τα όσα έχει κάνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.
Παράλληλα και η ζωή του ήταν άστατη. Με τον ίδιο να έχει περάσει πολλές φορές το κατώφλι νοσοκομείων. Αλλά και κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.
Σχετικά με τον θάνατο του η έκθεση των εμπειρογνωμόνων σημειώνει ήταν αργός και γεμάτος αγωνία. «Άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο», ενώ επισημαίνεται πως «εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που του παρείχε «ανεπαρκή» θεραπεία.
Ο «Ντιεγκίτο» απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου του 2020 σε ηλικία 60 ετών, στην κατοικία του στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Άιρες.
Γύρω από το θάνατό του υπήρχαν πολλά ερωτηματικά. Στα οποία κλήθηκε να απαντήσει η εισαγγελία με μια έρευνα που κατέληξε σε ένα πόρισμα 70 σελίδων.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν δύο από τις πέντε κόρες του πρώην αρχηγού της εθνικής Αργεντινής και συγκεκριμένα η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, ο νευροχειρουργός, Λεοπόλδο Λούκε, ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.
Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες. Συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία.
Και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι: Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας».
Που επικεντρώθηκε η έρευνα
«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση. Θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.
Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα. Και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ. Έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα.
Καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σε έναν ιατρό.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.