Κορονοϊός: ΗΠΑ και Κίνα στα χαρακώματα για το πως ξεκίνησε η πανδημία

Ο κορονοϊός άλλαξε τα πάντα στον πλανήτη με τις ΗΠΑ, Κίνα να είναι στα… χαρακώματα αναφορικά με το γεγονός για το πως ξεκίνησε η πανδημία.

Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για το πως ξεκίνησε ο κορονοϊός στο να δημιουργεί πρόβλημα, είναι πολλές. Οι δύο χώρες έχουν πει πολλά μεταξύ τους.

Τελευταία η Κίνα αναφέρει την συμμετοχή των ΗΠΑ για την συμμετοχή τους σε διάφορα βιολογικά εργαστήρια ανά τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ από την μεριά τους λένε στην Κίνα να συνεργαστούν με την CIA σχετικά με την έρευνα που κάνει για να εξακριβωθεί πως ξεκίνησε η πανδημία.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας. Για την εργαστηριακή διαρροή του κορονοϊού.

Ο Ζαό Λιτζιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερα από 200 βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Πόσα μυστικά κρύβουν;

O Kινέζος εκπρόσωπος έκανε ειδική αναφορά στο Φορτ Ντέτρικ. Που απέχει 70 χιλιόμετρα από την Ουάσινγκτον στη πόλη του Μέριλαντ. Κορυφαίο εργαστήριο στις ΗΠΑ για την έρευνα πάσης φύσεως ιών.

«Το Φορτ Ντέτρικ διαθέτει στοιχεία του προγράμματος βιολογικής άμυνας της χώρας», είπε ζητώντας το άνοιγμα της βάσης των ΗΠΑ σε διεθνείς επιθεωρητές.

Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η προέλευση του Covid-19 παραμένει άγνωστη. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έδωσε διορία 90 ημερών στις αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών προκειμένου να εντοπίσουν που και πως γεννήθηκε η πανδημία.

Το δημοσίευμα…

Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αποκάλυψε πριν από τρία 24ωρα ότι, από τον Νοέμβριο του 2019, τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν εμφάνισαν συμπτώματα όμοια με του κορονοϊού. Με τις θεωρίες να οργιάζουν για μία ακόμη φορά ότι ο ιός διέρρευσε από την Κίνα.

Από την πλευρά της η Καρίν Ζαν Πιέρ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την Κίνα, ώστε να συμμετάσχει σε μια διεθνή έρευνα».

Ο Άντονι Φάουτσι (ανάλογος Τσιόδρας των ΗΠΑ), αποκάλυψε ότι οι δύο χώρες άλλοτε συνεργάζονταν σε επίπεδο επιστήμης.

Ο Άντονι Φάουτσι παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν πειράματα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν. Προκειμένου να διαπιστωθεί – μετά και τον Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (Sars) του 2000 – εάν οι κορωνοϊοί μεταδίδονται από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο.