Κομάντα και δράκοι: Η νέα σειρά μυθοπλασίας του MEGA

Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA «Κομάντα και δράκοι» με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη έκανε πρεμιέρα κι υπόσχεται να αλλάξει το τηλεοπτικό σκηνικό

Κομάντα και δράκοι: Η πρωτοποριακή σειρά μυθοπλασίας έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση. Μέσω της πρωτότυπης γραφής και της ιδιαίτερης σκηνοθετικής σύλληψης που την χαρακτηρίζουν.

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, γνωστός από την δουλειά του στο παρελθόν στην σειρά «Νησί» αναλαμβάνει την σκηνοθεσία της σειράς. Ο ίδιος την τοποθετεί στο επιβλητικό τοπίου του Ακρωτηρίου Χανίων.

Ιστορίες του πραγματικού κόσμου πλέκονται με δεξιοτεχνία με γεγονότα, που θα μπορούσε κανείς να πει πως συμβαίνουν μόνο σε ένα… παράλληλο σύμπαν.

Κομάντα και Δράκοι vs Stranger Things

Ο ντόρος γύρω από το μεταφυσικό δράμα που μας παρουσίασε το Mega είχε ξεκινήσει ήδη από το όνομα του. Το ελληνικό κοινό που γαλουχήθηκε με Λάμψη, Ρετιρέ και Εγκλήματα ήρθε αντιμέτωπο με έναν τίτλο που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Το καστ της σειρά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον με ονόματα όπως αυτό του Γιάννη Ζουγανέλη να ξεχωρίζουν.

Μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη του, ολοι περίμεναν με αγωνία να δουν πως το ελληνικό δαιμόνιο θα έχει ξεπατικώσει την πασίγνωστη και υπερεπιτυχημένη αμερικανικη σειρά, Stranger Things. Για όλους αυτους τους καχύποπτους όμως η απάντηση δεν άργησε να έρθει αφού η σειρά κέρδισε τους τηλεθεατές. Τα δε σχόλια ήταν ιδιαίτερα θετικά. Οι περισσότεροι μάλιστα τονίζουν οτι καμία σχέση δεν έχει το Κομάντα και Δράκοι με το Stranger Things. Φυσικά πάντα, υπάρχει και η αντίθετη άποψη.

Η υπόθεση της σειράς:

Ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες. Μετακομίζει με τον πατέρα του και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη. Εκεί, η οικογένεια αναζητά μια νέα αρχή μετά το θάνατο της μητέρας. Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά.

Ο ίδιος μεταφέρεται σε διαφορετικές διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά τα μοιράζεται με τα «Κομάντα», μια παρέα ντόπιων παιδιών της οποίας γίνεται μέλος. Η αποστολή τους είναι να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων».

Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου. Στόχος, να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια.