You are currently viewing Ιτούδης: Ο Γιάννης κάνει προσπάθεια για να προλάβει το Παγκόσμιο

Ο Δημήτρης Ιτούδης, έκανε δηλώσεις για μια πληθώρα θεμάτων, στην Media Day της Εθνικής. Ανάμεσα στα οποία, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και την προσπάθεια που καταβάλει, ώστε να προλάβει το MundoBasket. Ενώ μίλησε και για τις απουσίες, ορισμένων παικτών.

Μερικές δηλώσεις, έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης, για την Media Day της Εθνικής. Ο τεχνικός της ομάδας, μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αναφέροντας την προσπάθεια που κάνει ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Έτσι ώστε να μπορέσει, να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή, ο Έλληνας αστέρας του NBA, θα υποβληθεί σε εξετάσεις ξανά. Και έτσι θα έχουν μια τελική ενημέρωση, για το αν θα προλάβει να αγωνιστεί, στο MundoBasket. Το οποίο πλησιάζει.

Ο Ιτούδης, μίλησε και για το πλάνο, με το οποίο σκοπεύει να παρατάξει την Εθνική, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ενώ αναφέρθηκε και σε ορισμένους παίκτες, οι οποίοι θα απουσιάσουν από την διοργάνωση. Όπως οι Σλούκας, Καλάθης, Ντόρσεϊ και Κασελάκης. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην επικείμενη βράβευση του Νίκου Γκάλη.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω τη συνέντευξη, με τα συλληπτήρια μου στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους συγγενείς. Και από ό,τι φαίνεται οι περισσότερες από αυτές είναι εμπρησμοί. Συμπάσχουμε με τους συμπολίτες μας. Την προηγούμενη φορά που είχε τύχει αν μιλήσω δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Δεν γίνεται να μην συμμετέχουμε στα θέματα της κοινωνίας. Θα ήθελα, παράλληλα, να πω συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής Πόλο».

Η προετοιμασία της Εθνικής

«Ξεκινήσαμε ήδη την προετοιμασία μας, με όποια προβλήματα μπορεί να έχουμε. Για εμάς συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο μότο τι γράφει η φανέλα που φοράμε. Η Εθνική Ελλάδας είναι εθνική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, πέρα από τα ονόματα, ξεκινώντας από εμένα που είναι προπονητής ή ο πρόεδρος. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, εκπροσωπούμε τη χώρα μας.

Όπως είπαμε στην πρώτη συνάντησή μας, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι εδώ. Είναι οικειοθελώς. Δεν είναι εδώ επειδή τους κάναμε κάποια χάρη, αλλά μέσα από την προσπάθεια που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα. Είναι σημαντικό πως μετά την πρώτη εβδομάδα που είχαμε την ομάδα στο γήπεδο, υπάρχει φοβερή θέληση.

Έχουμε κατανοήσει πως αν θέλουμε να κάνουμε μία προσπάθεια, πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια εκτός ορίων. Όσον αφορά την προσπάθεια που πρέπει να κάνει ο καθένας το κάτι παραπάνω. Με την ομάδα να αποκτήσει μία ταυτότητα που θα κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.

Αν συνδέσουμε την προσπάθεια που κάναμε το προηγούμενο καλοκαίρι, μαζί με τις προηγούμενες προσπάθειες των παραθύρων, ανέδειξαν κάτι. Ήταν ελκυστικό στο μάτι του Έλληνα φιλάθλου, μπήκε ξανά στα σπίτια του η εθνική ομάδα. Και κάναμε μία προσπάθεια που δεν πήγε όπως προσδοκούσαμε, αλλά ήταν πολύ σημαντική. Θέλουμε να το συνεχίσουμε. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την Εθνική, γνωρίζοντας τι γράφει μπροστά από τη φανέλα, και όχι από πίσω».

Για την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Αυτή η ερώτηση πρέπει να απευθύνεται περισσότερο στους γιατρούς μας και στους γιατρούς των Μπακς. Ο Γιάννης κάνει μία προσπάθεια και θα επανεξεταστεί και σύντομα θα έχουμε μία τελική ενημέρωση, για το αν προλαβαίνει ή όχι.

Θα συμφωνήσω με τη λογική της ομάδας, η οποία έχει αμφιβολίες και πρέπει να δούμε με τον παρονομαστή. Έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και η αναμονή μας αυτή είναι δικαιολογημένη. Παράλληλα, ως προπονητής και ως άνθρωπος του μπάσκετ, καταλαβαίνω την ερώτηση κατά πόσο μπορεί να περιμένουμε τον Γιάννη. Και για αυτό πρέπει να περιμένουμε. Για αυτό σας είπα για τους γιατρούς, και αν θα είναι μέσα ή όχι για τη Σλοβενία».

Οι απουσίες

«Δεν αναφέρθηκα, αλλά θα αναφερθώ. Υπήρξαν αθλητές που επικοινώνησαν μαζί μου ή με την ΕΟΚ στον κατάλληλο χρόνο. Για τους λόγους που δεν μπορούν να είναι φέτος. Και ο Σλούκας, και ο Νικ Καλάθης, και ο Κασελάκης, αλλά και ο Τάιλερ.

Ένας κοινός παρονομαστής ήταν κάποιοι τραυματισμοί που τους απέτρεψαν να είναι παρόντες. Ώστε να αφοσιωθούν στις ομάδες τους αυτό το καλοκαίρι. Ο Ντόρσεϊ είχε ένα χαρούμενο γεγονός και θα ήθελε να είναι παρών στην εγκυμοσύνη της συζύγου του. Άρα είναι μία υποθετική ερώτηση. Το αν και το εφόσον, δεν είμαστε σε αυτή την ευχάριστη θέση να έχουμε όλους τους παίκτες παρόντες.

Και αυτοί που είναι εδώ δείχνουν μεγάλο ζήλο στις προπονήσεις, που είναι το πρώτο κεφάλαιο. Ακολουθούν τα φιλικά και μετά η συνεργασία που θα έχουν στο παρκέ οι παίκτες. Ο ζήλος και η αυταπάρνηση είναι εδώ.

Δεν έχω παράπονο, αλλά χαίρομαι που είμαστε εδώ. Για εμάς είναι πρόκληση να μπούμε με μία ομάδα, που θα φτιάξει την ταυτότητά της μέσω των φιλικών. Και να δούμε τι μπορεί να κερδίσει σε άμυνα και επίθεση, φάση προς φάση».

Η κατάληξη

«Η Εθνική είναι εθνική υπόθεση, επειδή έχετε έχετε έναν σημαντικό ρόλο. Και ενημερώνετε τον κόσμο, προσπαθήστε να ενώσετε τον κόσμο. Η εθνική σημαίνει ενότητα. Τα ονόματα, τα πρόσωπα δεν έχουν καμία σημασία και εσείς πρέπει να ενώσετε τον κόσμο».

Οι δηλώσεις για την βράβευση του Γκάλη

«Πριν από λίγο ήταν εδώ ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Είναι φτωχή η οποιαδήποτε γλώσσα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του αθλητή και ανθρώπου του Νίκου Γκάλη. Πρόκειται για μία ξεχωριστή στιγμή, για την Εθνική αλλά και για εμένα που θα είμαστε αυτή τη στιγμή της ομάδας στον πάγκο της.

Είναι μία παγκόσμια προσωπικότητα και είναι σπουδαίο που θα βραβευτεί από την Ομοσπονδία. Συγκίνηση. Δέος; Έχω μία φωτογραφία με τον Νίκο Γκάλη, που του την έχω στείλει, και ήμουν φοιτητής στο Σπλιτ, και ήμασταν όπως εδώ μαζί με εσάς, και του το είχα μεταφέρει και τότε. Είναι δέος για την συγκεκριμένη προσωπικότητα.

Του οφείλουμε ένα… Γκαλόσημο για όσα έχει προσφέρει στην Εθνική μας. Ο Γκάλης θα ήταν σημείο αναφοράς στην Εθνική του 2023. Λείπουν αυτοί οι αθλητές πλέον, να κάνουν jump/shoot, και αυτό που έκανε στη γενιά του, και η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι τεράστια και έχει ανοίξει το δρόμο για πάρα πολλούς αθλητές.

Η γενιά του Διαμαντίδη και του Σπανούλη ήταν η μετεξέλιξη του Γκάλη, ακόμα και ο Παπαλουκάς που μπορούσε να μην έχει σκοράρει αλλά είχε συνολικά σημαντική παρουσία στο παιχνίδι».