You are currently viewing Ελλάδα: Ποια τα μέτρα της κυβέρνησης για τους συνδέσμους – Αντιδράσεις από οπαδούς
Ελλάδα: Αναμενόμενα τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης για τους συνδέσμους με τους οπαδούς στο άκουσμα τους να αντιδρούν για το πλαίσιο.

Ελλάδα: Αναμενόμενα τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης για τους συνδέσμους με τους οπαδούς στο άκουσμα τους να αντιδρούν για το πλαίσιο.

Ελλάδα: Ο θάνατος του Άλκη Καμπανού έφερε οργή στην κοινωνία και την κυβέρνηση. Πήρε αυστηρά μέτρα για τους συνδέσμους και τους οπαδούς, ενώ βάζει στο κόλπο και τις ομάδες.

Υπήρξαν αντιδράσεις για το γεγονός πως μπαίνουν οι οπαδοί στο ίδιο τσουβάλι. Και δεν αποκλείεται κάθε κεντρικός σύνδεσμος ομάδας αναμένεται να απαντήσει. Παράλληλα και οι ΠΑΕ δεν το βλέπουν με καλό μάτι, αφού συνδέονται με όλα αυτά και ίσως έχουν κυρώσεις στο μέλλον.

Δια στόματος Λευτέρη Αυγενάκη, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει αναστολή της λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων ως τα τέλη Ιουλίου.

Ανακοινώθηκε, δε, ότι στη συνέχεια θα υπάρχει δικαίωμα για ύπαρξη ενός μόνο συνδέσμου ανά ΠΑΕ και ΚΑΕ, ο οποίος θα έχει έδρα σε εκείνες και για τον οποίο θα λογοδοτούν.

Νωρίτερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε αναφέρει ότι η μηδενική ανοχή είναι η βασική αρχή. Στην οποία στηρίζονται οι δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Αναλυτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε:

«Υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μετά από άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Σας παρουσιάζουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα λάβει με τη σειρά του τις προσεχείς ημέρες το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

1. Κυρώνεται αυτήν την εβδομάδα στην Βουλή, η Σύμβαση Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για την ολοκληρωμένη προσέγγιση θεμάτων ασφαλείας, προστασίας. Και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα.

Η Σύμβαση αποσκοπεί στην παροχή ασφαλούς, προστατευμένου, και φιλικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων αθλητικών διοργανώσεων και γίνεται διάκριση μεταξύ: «μέτρων για την ασφάλεια», «μέτρων για την προστασία» και «μέτρων για την παροχή υπηρεσιών».

Δημιουργείται, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Ποδοσφαίρου εντός των δομών της Ελληνικής Αστυνομίας. Που θα έχει να κάνει ΚΑΙ με ανταλλαγή πληροφοριών διεθνούς συνεργασίας.

Ελλάδα: Λέσχες Φιλάθλων

2. Αυτήν την εβδομάδα, στο 5ο κατά σειρά νομοσχέδιο της αθλητικής μας μεταρρύθμισης. Αναδιαμορφώνουμε το ισχύον πλαίσιο για τις Λέσχες Φιλάθλων. Και τη στενή σχέση των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτεχνικών σωματείων με τους οργανωμένους φίλους και υποστηρικτές της ομάδας τους:

Προχωρούμε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας όλων των Λεσχών Φιλάθλων (και φυσικά των παραρτημάτων τους ανά την Επικράτεια) έως την 31η Ιουλίου 2022.

Σήμερα είναι καταχωρημένες και λειτουργούν 12 νόμιμες Λέσχες Φιλάθλων, με 222 Παραρτήματα. Τα αναλυτικά στοιχεία έχουν ήδη τεθεί υπόψιν στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λεσχών, έως τις 31 Ιουλίου, εξασφαλίζεται ένα εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα, έως ότου επιτραπεί ξανά η αδειοδότηση των Λεσχών και των Παραρτημάτων τους, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το οποίο θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:

α. Το ερασιτεχνικό σωματείο, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ μπορούν να αναγνωρίσουν έως ΜΙΑ Λέσχη Φιλάθλων, έκαστη.
β. ΕΔΡΑ της Λέσχης, θα είναι υποχρεωτικά πλέον η έδρα του ερασιτεχνικού σωματείου, της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ, απ’ όπου βεβαιώνεται η Λέσχη. Ετσι, ΠΑΕ, ΚΑΕ ή ερασιτεχνικό σωματείο θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και ελέγχου στο Μητρώο και στις δράσεις των μελών της Λέσχης. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση της ΠΑΕ/ ΚΑΕ/ αθλητικού σωματείου να αναρτά στην ιστοσελίδα του τα στοιχεία της Λέσχης Φιλάθλων και των Παραρτημάτων της».