Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη, έγιναν γνωστοί στην κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο δικέφαλος του βορρά, θα έρθει αντιμέτωπος με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, από το Ισραήλ. Η οποία κέρδισε το κύπελλο της χώρας της, την προηγούμενη σεζόν. Ενώ οι κίτρινοι, θα έχουν για αντίπαλο την νικήτρια του ζευγαριού, Αραράτ από την Αρμενία και την Εγνατία, από την Αλβανία. Με τις δύο ομάδες, να έχουν έρθει στην Τρίτη θέση του πρωταθλήματος τους αντίστοιχα.
Έμαθαν τους αντιπάλους τους, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο δικέφαλος του βορρά, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κυπελλούχο του Ισραήλ, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Η οποία κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας με 3-0 την Μακάμπι Νετάνια. Ενώ στο πρωτάθλημα, τερμάτισε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.
Η ισραηλινή ομάδα, έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα και οχτώ κύπελλα. Η τελευταία της εμφάνιση στην Ευρώπη ήταν την σεζόν 2020-21, όταν αποκλείστηκε από την αλβανική Θέουτα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Ενώ η τελευταία τους ευρωπαϊκή νίκη, ήρθε το 2017, όταν κέρδισαν την ουγγρική Βάσα, για το Γιουρόπα Λιγκ. Αν και δεν είναι επίσημο, κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα, στις 27 Ιουλίου. Ενώ η ρεβάνς, στις 3 Αυγούστου, στο Ισραήλ.
Από την άλλη ο Άρης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την νικήτρια ενός ζευγαριού. Το οποίο αποτελείται, από την αρμένικη Αραράτ και την αλβανική Εγνατία. Η ομάδα από την Αρμενία τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της, συγκεντρώνοντας 76 βαθμούς.
Η ομάδα από την Αλβανία, βγήκε επίσης στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της, έχοντας συγκεντρώσει 52 βαθμούς. Αν και κατέκτησε και το Κύπελλο, απέναντι στην KF Tirana, με γκολ στην παράταση.
Οι αγώνες ανάμεσα στην Αραράτ και την Εγνατία, θα γίνουν στις 13 και 20 Ιουλίου. Ενώ ο Άρης, στις 27 Ιουλίου, εκτός έδρας και στις 3 Αυγούστου εντός έδρας.
Βέβαια ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, δεν θα έχουν το VAR διαθέσιμο στις αναμετρήσεις τους. Κάτι που θα αλλάξει από την επόμενη φάση, εφόσον προκριθούν. Με την ΟΥΕΦΑ να προσπαθεί να επεκτείνει την χρήση της τεχνολογίας, σε όλους τους προκριματικούς γύρους. Όπως γίνεται στο Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.