You are currently viewing Χριστοβασίλης: «Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της ομάδας – Δεν έχει έρθει ποτέ κάποια πρόταση για τον ΠΑΣ»

Ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης την Παρασκευή (22/3) παραχώρησε συνέντευξη, όπου μίλησε για το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Παναγιώτης Χριστοβασίλης, άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με το μέλλον της ομάδας των Ιωαννίνων. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο. Ταυτόχρονα, Έβαλε οριστικό τέλος στα σενάρια πώλησης της ΠΑΕ. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας για τη μάχη της παραμονής.

Ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης ανέλαβε τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά το θάνατο του πατέρα του, Γιώργο Χριστοβασίλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης:

Σας κάλεσα εδώ σήμερα, σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Πολλοί ίσως θεωρήσετε ότι ο χρόνος είναι λάθος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται δυστυχώς σε δυσχερή θέση.. Ωστόσο, αυτή ακριβώς είναι η ουσία. Στα δύσκολα δεν κρυβόμαστε. Είμαστε εδώ για να βγούμε μπροστά και να μιλήσουμε για το τι έχει συμβεί. Δεν διστάζουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Παράλληλα στέλνουμε μήνυμα πως είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ν|α στηρίξουμε την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών σε αυτή την μάχη που δίνουν.

Υπάρχει αυτό το ειδικό βάρος και η πίεση να αποδείξεις ότι θα φανείς αντάξιος του έργου που παραλαμβάνεις. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Αν είχα έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον και την παρουσία μου στην ομάδα δεν θα έμπαινα καν σε αυτή την διαδικασία.

Δεν είμαστε για τα εύκολα

Άλλοι θα δείλιαζαν και θα έμπαιναν στην διαδικασία της άμεσης απεμπλοκής από τα κοινά της ομάδας. Αυτή όμως θα ήταν η εύκολη λύση. Δεκαέξι χρόνια στην ομάδα η οικογένεια Χριστοβασίλη έχει αποδείξει πως μόνο για τα εύκολα δεν είναι. Και το έχει αποδείξει με πράξεις. Αυτό επαναλαμβάνω κι εγώ ως συνεχιστής του πατέρα μου. Το κίνητρό μου παραμένει ισχυρό και οι ενέργειες μου το αποδεικνύουν.

Αν είχα αποφασίσει να αποχωρήσω δεν θα έδινα λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα βοηθητικά γήπεδα… Δύο γήπεδα που χαίρεσαι να τα βλέπεις. Ούτε θα προσπαθούσαμε να λύσουμε το κάθε ξαφνικό πρόβλημα που μας παρουσιαζόταν, όπως με τα φώτα στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής Ακόμα και με τις κάμερες και την τοποθέτηση τους στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Δεν είμαι όμως τέτοιος άνθρωπος. Γιαυτό και στέκομαι εδώ μπροστά σας. Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας ειλικρινά και να δώσω τις απαντήσεις που ζητάτε.

Είμαι εδώ για να κάνω την αυτοκριτική μου

Λάθη έγιναν, και πολλά, τα οποία βαραίνουν εμένα προσωπικά. Λάθος δεν κάνει μόνο αυτός που δεν προσπαθεί, κι εγώ προσπαθώ από αυτά τα λάθη να μάθω. Γι’ αυτό είμαι εδώ για να κάνω την αυτοκριτική μου. Γνωρίζω πως η βαθμολογική κατάσταση της ομάδας δεν είναι η ιδανική. Γι’ αυτό κι εγώ εδώ μπροστά σε όλους θέλω να στείλω ένα μήνυμα πως θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση και γι’ αυτό ζητάω την αμέριστη στήριξή σας, χωρίς αστερίσκους, από τον τελευταίο φίλαθλο της ομάδας μέχρι τους σημαντικότερους άρχοντες της πόλης ώστε στο τέλος της σεζόν η ομάδα να βρίσκεται στην Super League.

Η οικογένεια Χριστοβασίλη δεν έχει κρυφτεί ποτέ. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, όταν η ομάδα δύο φορές υποβιβάστηκε. Αλλά και τις δύο φορές βάλαμε τα δυνατά μας και επαναφέραμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Ακόμα και στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού, εγώ θα είμαι εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα που θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή.

Προέχει η σωτηρία της ομάδας

Παράλληλα, θα ήθελα από αυτό το βήμα να βάλω ένα οριστικό τέλος στις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και αφορούν σενάρια περί πώλησης της ομάδας. Από το 2012 έως και σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει φτάσει καμία απολύτως επίσημη πρόταση για την μεταβίβαση των μετοχών και όπως είχε δηλώσει και ο πατέρας μου εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε και αν έρθει ποτέ κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα έχει ένα πλάνο και όραμα για να ανεβάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ανώτερο επίπεδο εμείς θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση για το καλό του συλλόγου. Επαναλαμβάνω όμως κι ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, πως ποτέ δεν έχει φτάσει στα χέρια μας επίσημη πρόταση και ούτε υπάρχει αυτή την στιγμή ενδιαφέρον.

Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της ομάδας και στο τέλος να είμαστε εδώ ξανά υπό διαφορετικές συνθήκες και να συζητάμε για την ομάδα που τη νέα χρονιά θα κάνει περήφανη όλη την πόλη των Ιωαννίνων.