You are currently viewing Αλμέιδα: Όταν με σπρώχνουν, θα σπρώχνω…

Στο φινάλε του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, της 8ης αγωνιστικής των playoffs, ξέσπασαν επεισόδια με πρωταγωνιστή τον Ματίας Αλμέιδα

Το τέλος του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ήταν άκρως επεισοδιακό. Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν έξαλλος και έφτασε μέχρι και να πιάστει στα χέρια.

Με μια συνπεριφορά που δε μας έχει συνηθίσει, ο προπονητής της ΑΕΚ ξέσπασε μετά το πικρό τέλος του αγώνα στην Τούμπα. Για άγνωστο λόγο, ξέσπασε μια ένταση που τελικά έκανε και πάλι τους 2 πάγκους μαλλιά-κουβάρια. Μάλιστα, ο προπονητής της Ένωσης ήταν τόσο έξαλλος, που την ώρα του καυγά άρπαξε έναν άνθρωπο από τον λαιμό. Νωρίτερα βέβαια, οι δύο τους φάνηκαν να ανταλλάζουν κάποια …γαλλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνθρωπος ήταν διαπιστευμένος και ανήκε στη ΔΕΑΒ.

Το χρονικό της έντασης

Όλα ξεκίνησαν την ώρα που ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν τη νίκη. Ο Αργεντινός τεχνικός τότε, άρχισε να τρέχει προς το σημείο αυτό. Εκεί, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι αρκετοί άνθρωποι των δύο πάγκων και της διοργάνωσης του παιχνιδιού.

Παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον Ματίας Αλμέιδα, που ήταν έξαλλος. Ο Τάισον από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ένας από τους παίκτες που επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν. Το ίδιο έκαναν και αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ. Στην ένταση που υπήρξε, ο Αργεντίνος έπιασε έναν άνδρα από τον λαιμό. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ποιος είναι, αλλά όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για στέλεχος της ΔΕΑΒ.

Εάν επιβεβαιωθεί, τότε ο Ματίας Αλμέιδα κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και πρόστιμο.

Οι εξηγήσεις του Αργεντίνιου τεχνικού

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό. Αναλυτικά είπε:

Για το επεισόδιο

Είδατε πόσος κόσμος υπήρχε μες στο γήπεδο; Εγώ αυτό που λέω πάντα είναι πως αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να υπάρχει τόσος κόσμος. Στους αγώνες της ΑΕΚ δεν υπάρχει κανείς. Οπότε ποιος προστατεύει εμάς που είμαστε στο γήπεδο;

Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν ήταν κόσμος του ΠΑΟΚ ή άλλοι. Απλά σκέφτομαι ότι ο κόσμος θα πρέπει να σέβεται περισσότερο. Εγώ σέβομαι τον κόσμο και θέλω το ίδιο. Όταν βλέπω ότι γίνεται μια αδικία, αντιδρώ. Είμαι ένας άνθρωπος, κυλάει αίμα στις φλέβες μου. Δεν πρόκειται να αλλάξω τον τρόπο που είμαι ως άνθρωπος.

Σέβομαι τους πάντες, είτε παίζω εντός είτε εκτός και θέλω να με αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο. Μακάρι να μην χρειαστεί να μην στεναχωρηθούμε όλοι για κάτι που έχει γίνει στο γήπεδο. Δεν μπορούν να υπάρχουν 200 άτομα στο γήπεδο.

Μιλάμε για ποδόσφαιρο όχι για american football. Μπορείς να χάσεις, μπορείς να κερδίσεις. Όμως αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Εσείς που είστε στο ποδόσφαιρο, το θεωρείτε φυσιολογικό όλο αυτό; Πόσοι ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είτε χάνω είτε κερδίζω, είμαστε εδώ για να μιλάμε και να βοηθήσουμε.

Σήμερα ο διαιτητής ήταν Γερμανός. Κάποια στιγμή, μου είπε πως δεν μπορεί να πιστέψει πόσοι ήταν μέσα στο γήπεδο. Δεν πιστεύω πως είναι θέμα της Αστυνομίας αυτό. Ούτε χάσαμε γι αυτό το παιχνίδι. Απλά απαντάω στην ερώτηση. Αυτό δεν είναι καλό.

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι απόψε. Πιστεύω πως κάποιες στιγμές ακολουθήσαμε τον λάθος δρόμο. Κάναμε λάθη, κάναμε κι άλλα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη. Αυτό δείχνει την ισότητα μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για τον τίτλο. Όταν υπάρχει τέτοια ισορροπία, δεν μπορείς να κάνεις τόσα λάθη.

Το παιχνίδι κάποια στιγμή έγινε πολύ πάνω – κάτω. Μετά από τόσα λάθη όμως, ακόμη συνεχίζουμε στην πρώτη θέση. Από τα λάθη, μαθαίνεις. Κυρίως όταν τα καταλαβαίνεις. Τώρα, πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας στους δύο τελικούς που έχουμε μπροστά μας. Όταν γίνονται τόσα λάθη σε τέτοια παιχνίδια, είναι φυσιολογικό ο αντίπαλος να τα εκμεταλλεύεται. Εγώ οφείλω να συγχαρώ τον αντίπαλο και να κοιτάξω μπροστά.