You are currently viewing Αλέξης Κούγιας: Καταγγελίες για ΠΑΣ Γιάννινα – «Ανήκει στον Αυδή, πήρε χρήματα από Σαββίδη»
Ο Αλέξης Κούγιας έκανε καταγγελίες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, λέγοντας πως έγινε εικονική πώληση από τον Χριστοβασίλη στον Αυδή, με χρήματα του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε καταγγελίες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, λέγοντας πως έγινε εικονική πώληση από τον Χριστοβασίλη στον Αυδή, με χρήματα του Ιβάν Σαββίδη.

Ηταν μια συνέντευξη που έδωσε ο Κούγιας. Και έκανε καταγγελίες για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τόνισε πως έγινε εικονική πώληση του Χριστοβασίλη στον Αυδή με χρήματα του Ιβάν Σαββίδη.

Μια σοβαρή καταγγελία που θα ερευνηθεί. Γιατί τα χαρτιά τα έχει παραδώσει ο Κούγιας στην ΕΕΑ και η ΕΠΟ αναμένεται να επιληφθεί.

Μια καταγγελία που συνδέει και την Ξάνθη, που είχε πάει σε δίκη με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, για θέμα πολυϊδιοκτησίας.

Αλλά το δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν υπήρξαν τα απαραίτητα στοιχεία διασύνδεσης.

Αναλυτικά τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον ΠΑΣ Γιάννινα

«Μου είπαν το καλοκαίρι της περιόδου 2016-17 ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ανήκει στον Χριστοβασίλη. Ρώτησα σε ποιον ανήκει; Μου είπαν ότι ανήκει σε άλλον. Ξαναρώτησα σε ποιον ανήκει και μου είπαν ότι τον ξέρω. Γιαννιώτης τους είπα, Γιαννιώτης μου είπαν. Είναι μπροστινός έχει την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ουσιαστικά διαχειρίζεται τα χρήματα άλλων. Εγώ δεν μπορούσα να φανταστώ ποιος ήταν. Πριν από λίγο καιρό μου τα είπαν όλα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 22/2/2015 με τη διαμεσολάβηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη μεταβιβάστηκαν στον Γιάννη και Κωνσταντίνο Αυδή, αντιπροσώπους του Συγγελίδη στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στην εταιρεία συμβολαιογραφείου Αργυρίου, Αθανασίου και Ελένης Μπράγιου που εδρεύει στην οδό Πανεπιστημίου 56 στην Αθήνα μεταβιβάστηκαν με δυο συμβόλαια στους Κωνσταντίνο Αυδή γιο του Γιάννη Αυδή 153.189 μετοχές από τον Γεώργιο Χριστοβασίλη χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, ο οποίος ουσιαστικά από εκείνη την ημέρα και μετά ήταν εικονικό πρόσωπο.

Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες ήταν οι συνεταίροι του Πολυχρόνη Συγγελίδη, συνιδιοκτήτη της Ξάνθης κατά 50%. Είναι αυτός που μεταβίβασε το ξενοδοχείο της Ξάνθης και το προπονητικό κέντρο στον ανηψιό του Ιβάν Σαββίδη. Επισκέφθηκα τον κ. Αυδή ο οποίος μου τα παραδέχτηκε όλα και μου είπε ότι έφταιξε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μου είπε σε παρακαλώ έχω εγγόνια, φοβάμαι.

Ποιος είναι ο Κώστας Αυδής

Ο Αυδής εκτός από την αντιπροσωπεία του Συγγελίδη στα Γιάννενα είναι και συνεταίρος του με πολύ μικρό ποσοστό του υπογείου γκαράζ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που στα Γιάννενα εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Συγγελίδη.

Εκείνη την ημέρα, όχι στην τελευταία μας επικοινωνία μου είπε και κάτι το οποίο δεν έχω διασταυρώσει ακόμα. Ήθελα να τον ρωτήσω ότι καλά πήρατε τις μετοχές, ζητήσατε άδεια από την ΕΕΑ για να είναι νόμιμες; Γιατί πήρε τις μετοχές με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό; Μου είπε ότι ουσιαστικά αυτός θα ήταν ο άνθρωπος που θα κατοχύρωνε τα συμφέροντα του ανθρώπου που έδωσε λεφτά στον Γιώργο Χριστοβασίλη .

Έκανε έναν έλεγχο η εφορία σε πρώτο στάδιο και διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις 3.000.000 ευρώ από τη διαχείριση Χριστοβασίλη από το 2008 μέχρι το 2014. Ο καταλογισμός έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 δύο μήνες πριν τη μεταβίβαση των μετοχών.

Ο τελικός αριθμός έφτανε χρέος 8.000.000 ευρώ τα οποία καταλογίστηκαν οπότε αυτομάτως κατέρρεε ο ΠΑΣ Γιάννινα και για αυτό το λόγο ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε υποχείριο και μου είπε ο Αυδής ότι τα χρήματα τα έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης. Εγώ δεν το έχω διαπιστώσει και μάλιστα του έκανα μια ερώτηση και εκεί μου είπε κάτι που επίσης πρέπει να ερευνηθεί, και αυτό λέμε ότι ζητάμε από την ΕΕΑ.

Είτε ο ίδιος, είτε μια εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο ίδιος λίγους μήνες πριν που ήταν; Στον Ιβάν Σαββίδη στο ανταλλακτήριο του ΝΑΤΟ στη Σεβίλλη.

Ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη και για αυτό επελέγη ουσιαστικά να ελέγχει απόλυτα την ιδιοκτησία του ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί για να έχουμε νόμιμη μεταβίβαση πρέπει να περάσει από την ΕΕΑ, να εγκριθεί αφού ελεγχθεί το πόθεν έσχες αυτού ανάλογα με το κίνητρο.

Γιατί αυτός πήρε μια ΠΑΕ φτηνά και την πήρε όταν είχε χρέος 8.000.000 ευρώ χρέη που σημαίνει δηλαδή ότι ουσιαστικά αυτός που πλήρωνε τα χρέη, γιατί πλήρωναν 100.000 το μήνα, είναι και αυτός που ελέγχει την ΠΑΕ.

Εγώ όλα αυτά τα έχω καταγγείλει εγγράφως την ημέρα που προανήγγειλα τη συνέντευξη 28 Απριλίου 2021, γιατί εγώ δεν γνωρίζω αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα.

Έχω συμβόλαιο γιατί υπάρχει συμβόλαιο αλλά δεν μπορώ να το δημοσιοποιήσω. Όμως η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητη αρχή η οποία έχει τη δυνατότητα να κάνει φορολογικούς και τραπεζικούς ελέγχους, στα υποθηκοφυλάκεια, στα συμβολαιογραφεία και ζήτησα να γίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο, να πάρουν τα αντίγραφα των συμβολαίων για να δούνε αν πράγματι αυτό που μου είπε ο Αυδής και αυτά που μου έδειξε είναι αλήθεια.

Εδώ δεν είναι θέμα πολυιδιοκτησίας αλλά θέμα με τη μετοχική σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Από τη στιγμή που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Χριστοβασίλης και μετέχει στις συσκέψεις στην Super League, κάνει φορολογικές δηλώσεις, κάνει δηλώσεις για την αδειοδότηση, έπαιξε ο ΠΑΣ στην Ευρώπη και δεν είναι πραγματικός ιδιοκτήτης καταλαβαίνεται ότι εδώ υπάρχει παράβαση με την οποία μέχρι την ημέρα που τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη υπήρχε ποινή υποβιβασμού τώρα τιμωρείται με -12 βαθμούς όπως τιμωρήθηκε η Ξάνθη γιατί παρέλειψε να ενημερώσει για την μετοχική αλλαγή την ΕΕΑ.

Η καταγγελία μας αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών. Τώρα αν αυτά που μου είπε ο Αυδής είναι αλήθεια και πράγματι πριν από λίγο καιρό, και αυτό θα το κάνει η Επιτροπή θα ψάξει να δει πράγματι μεταβιβάστηκε το ανταλλακτήριο του ΝΑΤΟ στη Σεβίλλη σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη; Πράγματι το μεταβίβασε ο Αυδής ή κάποιος από το περιβάλλον αυτών που αυτός μου είπε; Ποιοι ήταν αυτοί που το έκαναν;

Εμείς ξαναλέω κάνουμε καταγγελία για την μεταβίβαση των μετοχών και όχι για πολυιδιοκτησία».

«Οι μεταγραφές του Γρηγορίου μας στοίχισαν 1.000.000 ευρώ»

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη Τύπου ο Κούγιας, αναφέρθηκε και στον πρώην προπονητή των «βυσσινί», Μιχάλη Γρηγορίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Γρηγορίου, ίσα ίσα που ήρθε και με έπιασε από την πλάτη στο τελευταίο ματς και με ρώτησε τι έχω μαζί του. Ο Γρηγορίου έφυγε από την ΑΕΛ γιατί σε 33 ματς είχε τρεις νίκες.

Έδιωξε όλους τους Έλληνες παίκτες, έκανε τραγικές μεταγραφές και μας στοίχισαν περίπου 1.000.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο Τόρζε 130.000 με ένα γκολ και δυο ασίστ, Βινίσιους 120.000 ευρώ, Γκαζάλ 100.000, Τρούγιτς 100.000 ευρώ, Μούζεκ 70.000 ευρώ, Παπάζογλου 90.000 ευρώ.

Θυμηθείτε και όλες τις άλλες τις κινήσεις που έγιναν. Για τα δυο ματς στην Καλαμάτα που χάσαμε 3-0 και την ήττα μας εντός 0-3 από την Λαμία, άρχισα να καταλαβαίνω…

Για αυτά τα δυο ματς γίνεται προκαταρκτική εξέταση από τον κ. Δασκαλόπουλο».