Η ΑΕΚ έστειλε άμεσα την απάντηση της αναφορικά με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ λέγοντας πως είναι μια στημένη διαδικασία.

Το θέμα δεν αναστάτωσε την ΑΕΚ, αφού τοποθετήθηκε και στο παρελθόν. Για τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτας. Το έκανε και τώρα λέγοντας πως δεν μπορεί να την αγγίξει κανείς, όπως και τον Μελισσανίδη.

«Στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά Την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς», έλεγαν χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Λίγο νωρίτερα η ΕΕ της ΕΠΟ έκανε σκληρές εισηγήσεις, τόσο για την «Ένωση» αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Συγκεκριμένα, μιλάει για αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο σε Μελισσανίδη και Γιάννη Παπαδόπουλο, αλλά και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ!

Πρόκειται σίγουρα για βαρύτατες κατηγορίες με την αφαίρεση βαθμών να φτάνει προφανώς συνδυαστικά στο -10, καθώς η ανώτερη ποινή είναι το -6.

Σίγουρα όμως το μεγάλο βάρος πέφτει στον ισόβιο αποκλεισμό του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, αλλά και του στενού του συνεργάτη.

Η υπόθεση κινήθηκε μετά τις καταγγελίες για αλλοίωση από πλευράς «Ένωσης» στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αναφέρει πως είχαν ενημερωθεί στις 23/3 για καταγγελία ενός σωματείου (την Ένωση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας). που θεωρούν ανύπαρκτο, καθώς δεν υπάρχει σε κανένα σχετικό μητρώο.

Μιάμιση ώρα μετά το πρώτο mail ενημερώθηκε ότι διερεύνηση ολοκληρώθηκε και στις 30 Μαρτίου.

Επτά μέρες μετά, έφτασε ολόκληρο πόρισμα 65 σελίδων του εισηγητή-ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου που εμπλέκει την ΑΕΚ στις καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές κάποιων ΕΠΣ με νομικά επιχειρήματα συμπεράσματα που οι κιτρινόμαυροι θεωρούν παντελώς έωλα και αστήρικτα.