You are currently viewing Εθνική Γερμανίας: Σενάρια για φαν Χάαλ

Εθνική Γερμανία: Ο πολύπειρος Ολλανδός τεχνικός Λουις φαν Χααλ αποτελεί έναν από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Χάνσι Φλικ στον πάγκο

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) Μπερντ Νόιεντορφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Εθνική Γερμανίας να έχει ξένο τεχνικό. Η DFB έχει ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση νέου τεχνικού και ο Λουίς φαν Χααλ είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας.

Μετά την απόλυση του Χανς Φλικ, η Γερμανία αναζητά νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, που θα ηγηθεί των Γερμανών στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Γερμανία δεν είχε ποτέ ξένο προπονητή, αλλά αυτό θα μπορούσε εύκολα να αλλάξει. «Δεν αποκλείουμε καμία επιλογή αυτή τη στιγμή», είπε ο Neuendorf στο ARD. «Δεν κλείνουμε καμία πόρτα. Ένας ξένος προπονητής είναι επίσης μια πιθανότητα».

Σε δηλώσεις στη Bild, ο Φίλιπ Λαμ χαρακτήρισε εξαιρετικά κατάλληλο τον Ολλανδό τεχνικό. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί μαζί του στην Μπάγερν Μονάχου. «Ως προπονητής, ο Λουίς φαν Χάαλ αντιπροσωπεύει την πειθαρχία, την τάξη και τη δομή στον τρόπο που αφήνει την ομάδα του να παίξει. Αυτό το μεταφέρει πάντα μέσα από πολύ ξεκάθαρη επικοινωνία. Στην Μπάγερν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος που διαμόρφωσε τον σύλλογο την κατάλληλη στιγμή με την ιδέα του παιχνιδιού. Είναι μια πολύ δυνατή προσωπικότητα με μεγάλη εμπειρία».

Ο πρώην συμπαίκτης του στην Μπάγερν Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ πιστεύει επίσης ότι η Εθνική Γερμανίας πρέπει συμφωνήσει με τον Φαν Χάαλ. «Αυτό θα ήταν το καλύτερο για αυτή την ομάδα. Έχει κερδίσει πολλές μεγάλες μάχες. Η ομάδα χρειάζεται επίσης μια προσωπικότητα στην οποία μπορεί να βασιστεί. Αν δεν παίζεις καλά, θα σου το πει».

Ο Ζουλιαν Ναγκελσμαν φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του φαν Χααλ στη μάχη για τον πάγκο της Εθνική Γερμανίας. Το όνομα του Matthias Sammer αναφέρεται επίσης συχνά. Ο προπονητής της Λίβερπουλ,Ματίας Ζάμερ έχει πέσει επίσης στο… τραπέζι. Ο 73χρονος φαν Χααλ είχε ανακοινώσει και την αποχώρηση του απο την ενεργό δράση αλλά η προοπτική της Γερμανίας αλλάζει τα δεδομένα.