You are currently viewing Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε τον Γκουντογκάν!

Μπαρτσελόνα: Ο Γερμανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την ομάδα της καρδιάς του όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν αποχώρησε μετά από μια ονειρεμένη σεζόν από τη Μάντσεστερ Σίτι και συνεχίζει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα. Ο Γερμανός μέσος με τουρκικές ρίζες υπέγραψε τη Δευτέρα διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την  πρωταθλήτρια Ισπανίας. Αγωνιζόταν με τη Σίτι από το καλοκαίρι του 2016 και πλέον αποχωρεί από τον σύλλογο ως αρχηγός. Κέρδισε πέντε φορές την Πρέμιερ Λιγκ με τη Σίτι, δύο φορές το Κύπελλο Αγγλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ο πρώην πλέον αρχηγός της Σίτι, , άφησε μια εγκάρδια επιστολή στους φιλάθλους στο Etihad. Συνάμα εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους πήγε στη Μπαρτσελόνα.

Η μεταγραφή του 32χρονου στην Μπαρτσελόνα επιβεβαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τον Γερμανό μέσο να υπογράφει διετές συμβόλαιο με οψιόν για τρίτο.

Γράφοντας στο Player’s Tribune , ο Γκουντογκάν παραδέχτηκε ότι ήταν δύσκολο να πει αντίο στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Ένα από τα πιο δύσκολα τηλεφωνήματα που έπρεπε να κάνω ήταν στον Πεπ, λέγοντάς του ότι επρόκειτο να φύγω. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να πω ευχαριστώ. Όχι μόνο για τη φετινή σεζόν ή για όλα τα τρόπαια, αλλά για να με φέρεις εδώ στην πρώτη θέση».

«Νομίζω ότι ίσως ο Πεπ ήλπιζε ότι θα ερχόμασταν εδώ στη Σίτι μαζί και θα φεύγαμε μαζί, αλλά ξέρω ότι καταλαβαίνει την απόφασή μου. Είμαι σίγουρος ότι με βοηθάει το ότι πηγαίνω στο κλαμπ της παιδικής του ηλικίας».

Βαρκελώνη ή τίποτα!

«Αν επρόκειτο να μετακομίσω, υπάρχει μόνο ένας σύλλογος στον κόσμο που είχε νόημα. Ήταν η Μπαρτσελόνα ή τίποτα. Από τότε που ήμουν μικρός, ονειρευόμουν να φορέσω αυτό τη φανέλα κάποια μέρα. Είμαι βέβαιος ότι μου απομένουν μερικά ακόμη χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και θέλω απλώς να βοηθήσω να φέρει την Μπαρτσελόνα πίσω εκεί που της αξίζει. Θα είναι μια επανένωση με τον παλιό μου φίλο Λέβα και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω υπό έναν άλλο προπονητή που θαύμαζα εδώ και πολύ καιρό. Όταν ο Τσάβι και εγώ μιλήσαμε για το έργο, φαινόταν τόσο φυσικό. Βλέπω τόσες πολλές ομοιότητες μεταξύ μας ως χαρακτήρες και στον τρόπο που βλέπουμε το παιχνίδι».

«Ξέρω ότι θα υπάρξει μεγάλη πίεση στη Μπαρτσελόνα. Αλλά μου αρέσει η πίεση. Μου αρέσει να βγαίνω από τη ζώνη άνεσής μου. Δεν έψαχνα για εύκολη προσγείωση. Έψαχνα για μια νέα πρόκληση. Αυτό είναι το θέμα αυτού του επόμενου κεφαλαίου».