You are currently viewing Η ΑΕΚ πλησιάζει στην αγορά του Πινέδα από την Θέλτα

Η ΑΕΚ, θέλει να αγοράσει τον Ορμπελίν Πινέδα από την Θέλτα, μετά από τον επιτυχημένο δανεισμό του, την προηγούμενη σεζόν. Με τον Ματίας Αλμέιδα, να είναι εμφανώς ικανοποιημένος, με την απόδοση του ποδοσφαιριστή, κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι συζητήσεις της ένωσης, με την ισπανική ομάδα, για την απόκτηση του Μεξικανού φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Καθώς όπως αναφέρει το superdeportivo, από το Μεξικό, ο δικέφαλος βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του 27χρονου μέσου.

Ο Ορμπελίν Πινέδα μετά τον δανεισμό του στην ΑΕΚ, επέστρεψε στην Ισπανία για χάρη της Θέλτα. Ενώ όπως αποκάλυψε και ο πρόεδρος της ομάδας, έχουν δεχθεί μια πληθώρα προτάσεων, για την απόκτηση του. Όπως αναφέρει το μεξικάνικο μέσο, superdeportivo, οι συζητήσεις που κάνουν ο δικέφαλος με τον Ισπανικό σύλλογο, πηγαίνουν καλά.

Μάλιστα το δημοσίευμα γράφει, πως οι δύο ομάδες αναμένεται να φτάσουν σε συμφωνία σύντομα. Για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή του 27χρονου. Ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, είναι σαφώς ικανοποιημένος από την απόδοση του Πινέδα. Και φαίνεται να έχει κάθε πρόθεση, να τον κρατήσει στον σύλλογο.

Σε αυτή την άκρως επιτυχημένη σεζόν, ο Μεξικανός μέσος αγωνίστηκε 42 φορές, με την φανέλα του δικεφάλου. Στις οποίες πέτυχε δέκα γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, για να σηκώσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας .

Η καριέρα του Πινέδα πριν την ΑΕΚ

Ο Ορμπελίν Πινέδα, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Κερετάρο. Ενώ συνέχισε στην πρώτη ομάδα, στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας. Εκεί έκανε 59 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας εννιά γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον Ιανουάριο του 2016, πήγε στην Σίβας, όπου έμεινε για τρία χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια, πέτυχε δέκα γκολ και μοίρασε οχτώ ασίστ, σε 127 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Έπειτα πήγε στην Κρους Αζούλ, για δέκα εκατομμύρια ευρώ. Εκεί σκόραρε 13 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ, σε 113 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον Ιανουάριο του 2022, πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του, μεταγραφή εκτός του Μεξικού. Για να αγωνιστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα, με την φανέλα της Θέλτα. Ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, μετά από επτά εμφανίσεις, δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ, για ένα χρόνο.