You are currently viewing Στην Bundesliga η Χάιντενχαϊμ! [vid]

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Η Χάιντενχαϊμ επικράτησε με 3-2 της Ρέγκενσμπουργκ στις καθυστερήσεις με ανατροπή. Με αυτόν τον τρόπο έστειλε το Αμβούργο στα μπαράζ με την Στουτγκάρδη.

Μια απίστευτη δικαίωση για τον Φρανκ Σμιντ που βρίσκεται στον πάγκο της από το 2007. Μόνος του αυτός, κατόρθωσε ένα μεγάλο άθλο. Να οδηγήσει την ομάδα της Χάιντενχαϊμ, σταδιακά, στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου ως 1η (έχει ανέβει ήδη η Ντάρμσταντ που στην ισοβαθμία είναι από κάτω).

Πριν από 10 χρόνια η Χάιντενχαϊμ πανηγύριζε την ιστορική άνοδο από την 3η κατηγορία. Σήμερα, μετά από πολύ κόπο έφτασε στον μεγάλο στόχο με μια ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία.

Η Ρέγκενσμπουργκ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ του Οβούσου στο 51′ και στο 57′. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ στο 58′ και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (93′, 99′) έφτασαν στη νίκη. Ταυτόχρονα, κέρδισαν και την άνοδο, αποφεύγοντας το μπαράζ ανόδου.

Κάτι που δεν κατάφερε να αποφύγει το Αμβούργο, το οποίο με γκολ του Ντόμπε επικράτησε με 0-1 της Σαντχάουζεν.

Οι οπαδοί του Αμβούργου μάλιστα έσπευσαν να εισβάλλουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την άνοδο. Αλίμονο, δεν γνώριζαν πως η Χάιντενχαϊμ έβρισκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και έπαιρνε εκείνη το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο.

Το Αμβούργο θα δώσει μπαράζ κόντρα στη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου και ο νικητής στα διπλά παιχνίδια θα αγωνίζεται στην επόμενη Bundesliga.