You are currently viewing Euro 2024: Ρεκόρ και ανατροπές στην πρεμιέρα των προημιτελικών

Η πρεμιέρα της προημιτελική φάσης για το Euro 2024 μας σημαδεύτηκε από ασύλληπτα ρεκόρ και μια αναπάντεχη ανατροπή

Το ταξίδι για την τελική φάση του Euro 2024 στη Γερμανία ξεκίνησε την Πέμπτη (23/3). Στην πρεμιέρα της προημιτελικής φάσης είχαμε τη χαρά να δούμε να καταρίπτονται 2 ρεκόρ. Ένα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι ένα από το Χάρι Κέιν. Επίσης, η Σλοβενία ξεκίνησε το ταξίδι της με μια σούπερ ανατροπή.

Ρονάλντο: 197 συμμετοχές με την Πορτογαλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο για μια ακόμη φορά, έσπασε τα κοντέρ. Το φαινόμενο CR7 δεν ήταν δυνατό να λείψει από την πρεμιέρα της αγαπημένης του, Πορτογαλίας. Με τη συμμετοχή του δε αυτή, μπήκε στα βιβλία της ιστορίας. Είναι πλέον, ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Στην πρεμιέρα των προημιτελικών του Euro 2024, η Πορτογαλία αντιμετώπισε το Λιχνεστάιν. Στο εντός έδρας της ματς, η Πορτογαλία νίκησε, με τελικό σκορ 4-0. Δυο από αυτά τα γκολ, τα σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι η 20η σερί χρονιά που ο αστέρας της Αλ Νασρ σκοράρει με τη φανέλα της Πορτογαλίας.  Είναι φυσικά ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Και συνεχίζει…

Χάρι Κέιν: Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Αγγλίας

Την πρεμιέρα της Αγγλίας στα προημιτελικά του Euro 2024, σημάδεψε ένα ένα σπουδαίο ρεκόρ. Τα λιοντάρια επιβλήθηκαν της Ιταλίας, στο ντιέγκο Μαραντόνα της Νάπολι., με τελικό σκορ 1-2.

Το σημαντικό στιγμιότυπο του αγώνα συνέβη λιγο πριν την εκπνοή του 1ου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 44ο λεπτό της συνάντησης, ο Χάρι Κέιν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Νικώντας τον Ντοναρούμα, έγραψετο 2-0 για την ομάδα του.

Ταυτόχρονα, χρίστηκε ως ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική Αγγλίας. Βλέπετε, αυτό ήταν το 54ο γκολ του Κέιν σε διεθνές επίπεδο. Προσπερασε έτσι το μεγάλο ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ, που είχε σταματήσει στα 53.

Καζακστάν – Σλοβενία: Η μεγάλη ανατροπή

Η εθνική Σλοβενίας ξεκίνησε με το δεξί το ταξίδι της για την τελική φάση του Euro 2024. Παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μπόρεσε και έκανε την ανατροπή, παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο.

Το Καζακστάν που φιλοξένησε τη Σλοβενία, βρέθηκε να είναι μπροστά από το 24ο λεπτό της συνάντησης. Μια κεφαλιά του Σαμορόντοφ, μετά από σέντρα του Βορογκοσκίγι από τα αριστερά, έγραψε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης όμως, οι Σλοβένοι πήραν το αίμα τους πίσω.

Στο 47′, ο Μπρέκαλο πλήρωσε τους γηπεδούχους με το ίδιο νόμισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, πιάνοντας την κεφαλιά, έκανε το 1-1. Στο 78′, ο Στογιάνοβιτς έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Βιπότνικ. Αυτός με τη σειρά του, έπιασε ένα υπέροχο σουτ με το αριστερό στην κίνηση εντός περιοχής, για να εκτελέσει τον αντίπαλο κίπερ και να χαρίσει το τρίποντο στους Σλοβένους.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής (23/03)

3ος όμιλος
  • Ιταλία – Αγγλία 1-2 (57′ Ρετέγκι / 13′ Ράις, 44′ πεν. Κέιν)
  • Βόρεια Μακεδονία – Μάλτα 2-1 (66′ Έλμας, 72′ Τσουρλίνοφ / 86′ Γιάνικ)

8ος όμιλος
  • Καζακστάν – Σλοβενία 1-2 (24′ Σαμορόντοφ / 47′ Μπρέκαλο, 78′ Βιπότνικ)
  • Δανία – Φινλανδία 3-1 (21′ 82′ 90+3′ Χόιλουντ / 54′ Άντμαν)
  • Σαν Μαρίνο – Βόρεια Ιρλανδία 0-2 (24′ 55′ Τσαρλς)

10ος όμιλος
  • Βοσνία – Ισλανδία 3-0 (14′ 40′ Κρούνιτς, 63′ Ντέντιτς)
  • Πορτογαλία – Λίχτενσταϊν 4-0 (8′ Κανσέλο, 47′ Μπερνάρντο Σίλβα, 51′ πεν. 63′ Ρονάλντο)
  • Σλοβακία – Λουξεμβούργο 0-0