Το Μουντιάλ 2022 βρίσκεται στην επικαιρότητα για το γεγονός πως το πήρε το Κατάρ και γίνεται χειμώνα, για πρώτη φορά στην ιστορία.
Μάλιστα ο CEO είναι Έλληνας και πρόκειται για τον Σάκη Μπατσίλα. Ο οποίος μίλησε στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία. Αναφέρθηκε στις καινοτομίες του Μουντιάλ 2022 που φέρνει το Κατάρ. Επίσης επέκρινε τα ΜΜΕ, Ελληνικά και ξένα για όσα αναφέρουν σχετικά με τους θανάτους των μεταναστών – εργατών.
«Μετράμε μέρες. Μετά από σχεδόν 12 χρόνια που πήραμε το χρίσμα για το Παγκόσμιο. Ολόκληρη η χώρα και η πόλη της Ντόχα είναι έτοιμη υποδεχτεί τον κόσμο. Έχουμε αρκετές πρωτιές, καινούρια πράγματα που θα δει ο κόσμος.
Για πρώτη φορά υπάρχουν 168 επίσημες εγκαταστάσεις σε μία ακτίνα 80 χιλιομέτρων. Αυτό δεν υπήρξε και θα υπάρξει ποτέ. Πρωτιά υπάρχει, επίσης και στα εισιτήρια. Καθώς ένα μήνα πριν το Μουντιάλ έχουν πουληθεί 2,9 εκατομμύρια από τα 3,1 που υπάρχουν. Αυτό δεν υπήρξε ποτέ στη FIFA.
Πρωτιά, επίσης, ότι θα υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο στο κινητό τηλέφωνο. Για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλo. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να μην έχουμε πλαστά. Όπως συνέβη σε προηγούμενες διοργανώσεις.
Θα δείτε πολλές καινοτομίες που θα δημιουργήσουν μια απαρχή για το πώς θα πρέπει να γίνονται τα Παγκόσμια Κύπελλα από εδώ και πέρα», ανέφερε στην πρώτη του τοποθέτηση.
Διευκρινίσεις για τους θανάτους εργατών
«Θα ήθελα να δώσω κάποιες διευκρινιστικές απαντήσεις για το Μουντιάλ 2022 σε θέματα που τα Μέσα είτε δεν γνωρίζουν ακριβώς. Είτε αναλώνονται σε μια κατάσταση να προβάλλουν αρνητικά σχόλια. Αφού ίσως αυτά πουλάνε και πιο πολύ. Για να δείτε την προκατάληψη των ελληνικών και ξένων Μέσων με το Κατάρ.
Είμαστε η μοναδική μικρή χώρα που κατάφερε να πάρει Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας χώρες όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Αυστραλία.
Σε ένα πολύ μεγάλο κανάλι της Ελλάδας, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, έπαιξε ένα βίντεο. Που δείχνει δύο Άραβες να μαλώνουν και στη λεζάντα ‘Ένας Καταριανός και ένας Κουβετιανός μαλώνουν για το πετρέλαιο.
Εγώ, επειδή είδα τη λέξη Κατάρ, έδωσα το βίντεο σε έναν φίλο μου να το μεταφράσει. Αυτό που λεγόταν είναι ότι ένας Κουβετιανός και ένας από το Μπαχρέιν. Ούτε καν Καταριανοί, διαφωνούσαν για άλλα πράγματα που δεν είχαν σχέση με το Κατάρ.
Η δυσαρέσκεια
Έστειλα email στον Διευθυντή ειδήσεων όχι για να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου. Αλλά για να βγουν και να πουν ότι έγινε λάθος. Η απάντηση που πήρα ήταν λυπάμαι και δεν το γνωρίζαμε.
Ένα μεγάλο μέρος του τι θα δεχθεί ο κόσμος έχει να κάνει με εσάς. Γιατί εσείς κατευθύνετε την κοινή γνώμη. Όταν εσείς μιλάτε για χιλιάδες νεκρούς χωρίς να έχετε έρθει εδώ να δείτε τι γίνεται. Όταν όλα τα αγγλικά μίντια παραθέτουν κάτι που γίνεται viral χωρίς να ξέρουν αν είναι αλήθεια ή όχι.
Το 95% είναι άνθρωποι που δεν έχουν έρθει καν στο Κατάρ. Απλά από την ωραία θέση τους στη Γερμανία, στην Αγγλία, στην Αμερική γράφουν ένα ωραίο άρθρο. Και απλά επειδή τα σόσιαλ μίντια έχουν τη δύναμη της επικοινωνίας, αυτό γίνεται viral.
Επίσημα το Κατάρ σε σχέση με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου έχει μόνο 4 νεκρούς. Τώρα οι 6.000, οι 50.000 που ακούω στα δελτία δεν ευσταθούν. Μετά από 18 χρόνια στο Κατάρ, είναι η χώρα μου, μετά την Ελλάδα βεβαίως.
Δεν πρέπει να κρίνουμε οποιαδήποτε χώρα σε σχέση με το τι αναφέρεται στον Τύπο. Το ίδιο το Κατάρ έχει αλλάξει πολλά πράγματα, πολλούς νόμους που κάνουν και τη ζωή του ανθρώπου καλύτερη και βλέπουν πιο μπροστά σε σχέση με το τι θα μπορούσε να κάνει η χώρα για τους πολίτες», κατέληξε.