You are currently viewing Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ δημιούργησε χώρους για να ξεμεθύσουν οι φίλαθλοι

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ περιμένει την έναρξη του Παγκοσμίου κυπέλλου στις 20 Νοεμβρίου κι έχει τα πάντα έτοιμα στην λεπτομέρεια.

Μουντιάλ 2022: Το τελευταίο που έγινε γνωστό αφορά τους φιλάθλους που θα δώσουν το παρών. Και αυτούς που αναμένεται να μεθύσουν στο Κατάρ. Δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι για να πηγαίνουν να ξεμεθούν.

Κάτι που έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος του Κατάρ 2022, Νάσερ Αλ Κατέρ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε. Κάτι που δείχνει πως οι διοργανωτές έχουν μελετήσει τα πάντα και θέλουν να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις.

Βέβαια το Κατάρ είναι μουσουλμανική χώρα με αυστηρούς ελέγχους στο αλκοόλ. Κι είναι μια πρόκληση να μπορέσουν να ελέγξουν ένα Μουντιάλ που συνδέεται με την μπύρα αναφορικά με τους φιλάθλους.

Το Κατάρ θα επιτρέψει στους οπαδούς με εισιτήρια να αγοράσουν αλκοολούχα μπύρα τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Και για μία ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα. Αλλά όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό αποκάλυψε το Ρόιτερς τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τα σχέδια για το τουρνουά.

Το πλάνο για όσους μεθύσουν

Ο διευθύνων σύμβουλος του Κατάρ 2022, Νάσερ Αλ Κατέρ, δήλωσε στο Sky News: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν σχέδια για να ξεμεθύσουν οι άνθρωποι εάν… καταναλώσουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ». Πρόσθεσε πως αυτό έχει να κάνει με την βεβαίωση ότι είναι ασφαλείς και δεν βλάπτουν τους άλλους ή τον εαυτό τους.

Ο Αλ Κατέρ επανέλαβε επίσης τις διαβεβαιώσεις ότι η κοινότητα LGBTQ+ είναι ευπρόσδεκτη και θα ένιωθε άνετα στο Κατάρ. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ, όπως και σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ και όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς όταν έρθουν στο Κατάρ», είπε όταν ρωτήθηκε για το μήνυμά του στην κοινότητα LGBTQ+.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό περιελάμβανε το να κρατιούνται χέρι-χέρι δημοσίως θαυμαστές, είπε: «Ναι» και είπε ξανά «ναι» όταν ρωτήθηκε αν αυτό ήταν μήνυμα καθησυχασμού.

Οι διοργανωτές του τουρνουά έχουν υπογραμμίσει στο παρελθόν ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το υπόβαθρό τους, είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ, ενώ προειδοποιούν επίσης τους οπαδούς για δημόσιες εκδηλώσεις στοργής.