You are currently viewing Γκονζάλο Ιγκουαΐν: Ο «Πιπίτα» ανακοίνωσε δακρυσμένος το τέλος της καριέρας του (vids)

O Γκονζάλο Ιγκουαΐν το αποφάσισε αναφορικά με το τέλος της καριέρας του στο ποδόσφαιρο και το ανακοίνωσε.

Με δάκρυα στα μάτια ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν έκανε γνωστή την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Κάτι που υπήρχε σαν φημολογία πως θα το κάνει. Τώρα είναι οριστικό.

Μια μυθική πορεία με τίτλους και διακρίσεις αφήσει πίσω του ο Αργεντινός άσος. Στα 34 του έκανε γνωστή την απόφαση του στο Μαϊάμι και την τοπική Ίντερ.

Βρίσκεται στο MLS της Αμερικής και την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει όμως πίσω του μία “μυθική” πορεία στο ποδόσφαιρο. Καθώς αγωνίστηκε συνολικά σε 782 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 361 γκολ.

 

Και κατακτώντας 14 τρόπαια σε 17 χρόνια ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, συνδέοντας το όνομά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Νάπολι, αλλά και τη Γιουβέντους.

Ο θρυλικός «Πιπίτα», δακρυσμένος, είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες το είπα στην ομάδα, δεν ήταν μία στιγμιαία απόφαση. Δουλεύω για χρόνια. Όταν ήρθα εδώ, ήρθα για να απολαύσω το ποδόσφαιρο και να είμαι κοντά στον αδερφό μου.

Μπορώ τώρα να αποσυρθώ όπως πάντα ονειρευόμουν, σκοράροντας γκολ και περνώντας καλά παίζοντας ποδόσφαιρο».

 

Η Ρίβερ Πλέιτ και η Ευρώπη…

Μεταξύ άλλων έχει περάσει και από τις Τσέλσι. Μίλαν. Γενικά έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις κι έχει βάλει πολλά και σημαντικά γκολ. Μερικά ήταν και σπάνιας ομορφιάς.

Με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής έχει βάλει 31 γκολ σε 75 εμφανίσεις. Δηλαδή σχεδόν ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια. Στα καλά του αποτελούσε ένα  δαιμόνιο επιθετικό, που έκανε σμπαράλια τις αντίπαλες άμυνες.

Οι κινήσεις του μέσα αλλά κι έξω από την μεγάλη περιοχή αποτελούσαν πάντα ένα συν για τους εκάστοτε προπονητές του.

Ο Ιγκουαΐν ξεκίνησε την καριέρα του από τις υποδομές της Ρίβερ Πλέιτ. Για να φτάσει να παίξει και στην πρώτη ομάδα. Εκεί τον είδε η Ρεάλ Μαδρίτης και το καλοκαίρι του 2007 έδωσε 12 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Το πικ του το έκανε στην Νάπολι από την οποία τον πήρε η Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2016 δίνοντας κοντά στα 90 εκατ. ευρώ.