Ο Ολυμπιακός δεν άφησε έτσι το θέμα με τον Νοτιοκορεάτη που δέχθηκε επίθεση έξω από το Καραϊσκάκη λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Φράιμπουργκ.
Προκάλεσε σάλο το βίντεο με έναν vlogger από τη Νότιο Κορέα. Ο οποίος έκανε live έξω από το Καραϊσκάκη. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φράιμπουργκ.
Είναι συγκλονιστική η καταγραφή στο βίντεο με το πέσιμο που δέχθηκε. Ακούγονται φωνές και κάποιι να λένε για τις τσέπες και το κινητό του.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδίκασε άμεσα το περιστατικό με ανακοίνωση της. Μάλιστα έκανε γνωστό πως του έδωσε εισιτήριο διαρκείας.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει κάθε μορφή βίας με αφορμή μια χαρά της ζωής, όπως θα έπρεπε να είναι το ποδόσφαιρο.
Είναι αυτονόητο ότι δεν θα έχουν θέση στο γήπεδό μας αυτοί που προκαλούν βία και διαμορφώνουν κάκιστη εικόνα για τον σύλλογο σε διεθνή Μέσα.
Ο άτυχος φίλαθλος από την Κορέα που δέχτηκε επίθεση σε δρόμο και σε αρκετή απόσταση από το γήπεδό μας, σήμερα εγγράφεται μέλος στα μητρώα του συλλόγου και η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα του παραχωρήσει ένα εισιτήριο διαρκείας για να βρίσκεται όποτε το θελήσει στο ‘Γ. Καραϊσκάκης’».
Φέτος στο ρόστερ υπάρχουν οι Ιν Μπεόμ και Ουί Τζο Χουάνγκ, αστέρια της Εθνικής Νοτίου Κορέας. Με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον από φιλάθλους της χώρας και όχι μόνο.
Ο διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Ερυθρόλευκων, Νίκος Γαβαλάς, είπε μεταξύ άλλων:
«Τα συγχαρητήρια από τους απεσταλμένους της UEFA. Για τον τρόπο διοργάνωσης του αγώνα με την Φράιμπουργκ, όπως αυτά που ακούσαμε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Είναι η επιβράβευση μίας ακόμη δύσκολης πορείας ημερών. Όπως και η δύναμή μας για να ανοίξουμε το κεφάλαιο της προετοιμασίας του επόμενου ευρωπαϊκού αγώνα.
Το καταδικαστέο περιστατικό που καταγράφηκε εκτός γηπέδου, προκάλεσε τη μήνη όλων μας. Πρόκειται για συμβάν που αναδεικνύει ένα πρόβλημα το οποίο έχει τις «ρίζες» του μέσα στην κοινωνία. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα ποσοστά παραβατικής συμπεριφοράς έχουν αυξηθεί σημαντικά. Όχι μόνο κοντά σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά και σε χώρους όπου βρίσκονται καθημερινά οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας, όπως είναι οι πλατείες ή τα σχολεία.
Μονάχα αν αναγνωρίσουμε ως κοινωνικό το πρόβλημα αυτό, θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την επίλυσή του σε βάθος χρόνου».