You are currently viewing Νεϊμάρ: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών

Ο Νεϊμάρ συνεχίζει να έχει μπλεξίματα με το νόμο στην Ισπανία για μια παλιά υπόθεση που έχει να κάνει με χρήματα και την τοπικό εφορία.

Το θέμα έχει να κάνει με την Μπαρτσελόνα και τα χρήματα που είχε πάρει ο Νεϊμάρ για την μεταγραφή του. Βρέθηκε αδήλωτο ποσό κι εκεί άρχισαν τα μπλεξίματα.

Η νέα εξέλιξη έχει να κάνει με Ισπανό εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε ποινή φυλάκισης 2 ετών για τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Για υπόθεση υπεξαίρεσης, σε μία δικογραφία που άνοιξε εναντίον του και των μάνατζέρ του. Για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα το 2013, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Μάλιστα θα δικαστεί στο πλευρό των γονιών του, και των πρώην προέδρων της Μπάρτσελόνα, Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ. Η δίκη θα γίνει ένα μήνα πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου).

Πρώην μερικός κάτοχος των δικαιωμάτων του παίκτη, ο βραζιλιάνικος όμιλος DIS βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση.

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του- o όμιλος DIS- για τις ενέργειες που είχαν ακολουθηθεί κατά τη μεταγραφή του επιθετικού. Είχε καταθέσει καταγγελία εναντίον του Νεϊμάρ, του πατέρα του, του συλλόγου της Σάντος, της Μπαρτσελόνα και των παραγόντων της.

Η Μπαρτσελόνα είχε επισήμως τιμολογήσει τη μεταγραφή του παίκτη στα 57,1 εκατομμύρια ευρώ. Τα 40 εκατομμύρια για την οικογένεια του Νεϊμάρ και τα 17,1 για Σάντος. Αλλά σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στην πραγματικότητα κόστισε τουλάχιστον 83,3 εκατομμύρια.

Η DIS, η οποία είχε λάβει 6,8 εκατομμύρια ευρώ από τα 17,1 που κατέβαλε στη Σάντος, κατηγορεί λοιπόν τον Νεϊμάρ και την Μπαρτσελόνα. Ότι της έκρυψαν το πραγματικό ποσό για να την πληρώσουν λιγότερα χρήματα.

Ο βραζιλιάνικος όμιλος σε δελτίο τύπου ανέφερε ότι είναι «ικανοποιημένος» με την ανακοίνωση για τη δίκη.

Στα χρόνια του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα υπήρξε νομική αντιπαθάρεση μεταξύ του καταλανικού συλλόγου και του Βραζιλιάνου επιθετικού.