You are currently viewing Ίντερ: Οι Σαουδάραβες που πήραν την Νιούκαστλ δίνουν 1 δισ. ευρώ για την αγορά της
Η Ιντερ είναι εκ νέου σε διαδικασία πώλησης με τους Σαουδάραβες που απέκτησαν την Νιούκαστλ να προσφέρουν 1 δισ. ευρώ για να πάρουν τις μετοχές της.

Η Ίντερ είναι εκ νέου σε διαδικασία πώλησης με τους Σαουδάραβες που απέκτησαν την Νιούκαστλ να προσφέρουν 1 δισ. ευρώ για να πάρουν τις μετοχές της.

Με βάση δημοσίευμα του Libero οι Σαουδάραβες που πήραν την Νιούκαστλ, έριξαν δίχτυα και στην Ίντερ. Προσφέροντας 1 δισ. ευρώ για να την αγοράσουν.

Το fund που ελέγχει η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει κεφάλαιο 350 δισ. ευρώ για επενδύσεις. Και φαίνεται πως θέλει να κάνει δουλειές στο ποδόσφαιρο.

Μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων κατάφερε να ολοκληρώσει την αγορά της αγγλικής ομάδας. Και να την κάνει την πιο δυνατή οικονομικά στον κόσμο. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα κάνει στο μεταγραφικό παζάρι.

Τώρα το fund της Σαουδικής Αραβίας έστρεψε το ενδιαφέρον του και στην Ίντερ. Δεν είναι κάτι νέο αφού και πέρσι υπήρξαν επαφές με την οικογένεια Ζανγκ, που είναι ιδιοκτήτες της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Η οικογένεια από την Κίνα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Και φέρεται ανοικτή σε συζήτηση για την παραχώρηση του πακέτου των μετοχών που κατέχει.

Πέρσι ήταν άκρως αρνητικοί οι Ζανγκ, αλλά μετά από ένα χρόνο τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την Ίντερ.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα εξελιχθεί το θέμα και αν όντως το ρεπορτάζ του Libero έχει δόση αλήθειας.

Αν ισχύει αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Σαουδάραβες θέλουν να επενδύσουν μεγάλα ποσά στο ποδόσφαιρο και ίσως στραφούν και σε άλλους συλλόγους διαφορετικών πρωταθλημάτων.

Αυτό είναι κάτι που ίσως οδηγήσει την UEFA αλλά και την FIFA να κάνουν έρευνα για όλο αυτό. Γιατί θα είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που αλλάζει τις ισορροπίες στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Και πρέπει όλα να έχουν την ανάλογη διαφάνεια, ενώ αν υπάρξει ευρωπαϊκή κόντρα δύο συλλόγων με κοινό ιδιοκτήτη μπορεί να προκαλέσει ερωτηματικά. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να επέμβουν.