You are currently viewing ΗΠΑ: Σάλος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση – Αναβλήθηκαν οι αγώνες ποδοσφαίρου
Οι ΗΠΑ και το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκονται εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αγώνες πρωταθλήματος.

Οι ΗΠΑ και το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκονται εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αγώνες πρωταθλήματος.

Οι καταγγελίες είναι πολλές πλέον, για σεξουαλική κακοποίηση στις ΗΠΑ. Μαι αφορούν έναν συγκεκριμένο προπονητή. Πολλές οι ιστορίες και το θέμα έχει πάρει διαστάσεις.

Πρόκειται για τον προπονητή της ομάδας North Carolina Courage, Πολ Ρίλεϊ. Πολλές οι παίκτριες που έχουν αναφέρει πως τις πίεσε να κάνουν σεξ μαζί του.

Μάλιστα βγήκαν στην επιφάνεια ανάλογα θέμα και σε ομάδες που βρέθηκε στον πάγκο τους, στο παρελθόν.

Η Επίτροπος του National Football Soccer League (NWSL), Λίζα Μπερντ ανέφερε δημόσια πως παραιτήθηκε: «Η εβδομάδα ήταν δύσκολη. Οι καταγγελίες είναι τρομερές. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη».

Η απόλυση του Ρίλεϊ

Η ομάδα North Carolina Courage προχώρησε στην απόλυση του Πολ Ρίλεϊ, με τον σύλλογο να αναφέρει πως ήταν σοβαρές οι καταγγελίες.

«Ο Πολ Ρίλεϊ απολύθηκε αμέσως, μετά τους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο σύλλογος, στηρίζει τις παίκτριες, οι οποίες έκαναν τις καταγγελίες και τις συγχαίρουμε που μοιράστηκαν με θάρρος τις ιστορίες τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Το θέμα με τον 58χρονο Άγγλο προπονητή έβγαλε η ιστοσελίδα The Athletic. Σύμφωνα με τις καταγγελίες από τις παίκτριες τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Και μια εξ αυτών την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του.

Η Άλεξ Μόργκαν, Αμερικανίδα διεθνής παίκτρια, επιβεβαίωσε το θέμα. Μάλιστα και η ίδια έχει τεθεί κάτω από τις οδηγίες του Ρίλεϊ σε ομάδα. «Είμαι αηδιασμένη και έχω πάρα πολλές σκέψεις να μοιρασθώ αυτήν την στιγμή. Συμπέρασμα: Προστατέψτε τις παίκτριες σας. Κάντε ό,τι είναι σωστό, NWSL», έγραψε η Μόργκαν σε ανάρτηση της στο Twitter.

 

Οι Σίνεντ Φάρελι και Μελεάνα Σιμ έκαναν πρώτες τις σχετικές καταγγελίες. Για να ακολουθήσουν και άλλες παίκτριες από διαφορετικές ομάδες.

Ο Ρίλεϊ από την πλευρά του, στην πρώτη του αντίδραση ανέφερε πως δεν έχει κάνει τίποτα και αρνείται τις καταγγελίες που έγιναν.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό με την FIFA να κάνει γνωστό πως επίσης το εξετάζει. Ξεκίνησε έρευνα και αναμένεται να πάρει αποφάσεις.