You are currently viewing Ολυμπιακός: Ψάχνει τρόπο να απεγκλωβίσει τους Αγκιμπού, Μαντί Καμαρά από την Γουϊνέα
Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Γουϊνέα και ψάχνει τρόπους να απεγκλωβίσει τους Αγκιμπού, Μαντί Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Γουϊνέα και ψάχνει τρόπους να απεγκλωβίσει τους Αγκιμπού, Μαντί Καμαρά.

Στην Γουϊνέα έγινε πραξικόπημα την Κυριακή. Ειδικές δυνάμεις φυλάκισαν τον πρόεδρο Άλφα Κοντέ στο προεδρικό Μέγαρο στην πρωτεύουσα Κονακρί. Εκεί είναι και οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά. Και ο Ολυμπιακός είναι σε επικοινωνία μαζί τους.

Γιατί το αεροδρόμιο έχει κλείσει, μαζί με τα εναέρια και χερσαία σύνορα. Κι έτσι δεν μπορούν να φύγουν.

Βέβαια το θέμα έχει να κάνει με όλους τους διεθνείς που ανήκουν σε ομάδες της Ευρώπης. Ανάμεσα τους και ο άσος της Λίβερπουλ, Ναμπίλ Κεϊτά.

Γίνονται διαβουλεύσεις ανάμεσα σε όλες τις ομάδες και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γουϊνέας. Ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός.

Ο Μαντί Καμαρά έχει ενημερώσει πως είναι απολύτως καλά. Όπως και ο Αγκιμπού Καμαρά, μαζί με τον Μαμαντού Κανέ, το νέο απόκτημα της ομάδας.

Η λύση που συζητείται είναι να ναυλωθεί αεροπλάνο και όλοι οι διεθνείς να φύγουν από εκεί. Να πάνε σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη και από εκεί να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής στις ομάδες τους.

«Δεν υπάρχει κάποιο αίσθημα ανασφάλειας. Δεν υπάρχει κατάσταση πολέμου. Προσπαθούμε οι παίκτες να επιστρέψουν στις ομάδες τους.

Υπάρχει μία καλή διαχείριση. Οι ανθρωπιστικές και εμπορικές πτήσεις συνεχίζονται, άρα θα επιστρέψουν γρήγορα» ανέφερε συγκεκριμένα ο εκλέκτορας της Σενεγάλης, Ντιντιέ Σιξ.

Βέβαια όλα αυτά είναι η μισή αλήθεια. Γιατί το αεροδρόμιο στο Κονακρί παραμένει κλειστό. Και γίνονται μόνο κάποιες επιλεκτικές πτήσεις.

Έφυγε η αποστολή του Μαρόκου

Να σημειωθεί πως για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι του ομίλου με το Μαρόκο. Το ματς έγινε γνωστό χθες πως αναβλήθηκε.

Και το Μαρόκο έψαχνε να βρει λύσεις για να φύγει από το Κονακρί. Τελικά ναυλώθηκε αεροπλάνο και μετά από διαβουλεύσεις πήρε το ΟΚ για να αναχωρήσει για το Μαρόκο.

Η αποστολή έμενε σε ξενοδοχείο κοντά στο προεδρικό Μέγαρο. Εκεί όπου χθες συνελήφθη ο πρόεδρος από τους πραξικοπηματίες. Μάλιστα έπεσαν και πυροβολισμοί έξω από το κτίριο. Τους οποίους άκουσαν στην αποστολή του Μαρόκο και αρχικά η ανησυχία ήταν έντονη.