You are currently viewing Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Τσαπατάκης
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ένα ακόμα μετάλλιο πήρε η Ελλάδα, που ήταν χάλκινο και το έφερε ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ένα ακόμα μετάλλιο πήρε η Ελλάδα, που ήταν χάλκινο και το έφερε ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το μετάλλιο ήρθε στα 100μ. πρόσθιο SB4 όπου ο Τσαπατάκης έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια.

Μετά από δύο τέταρτες θέσεις το 2012 και το 2016, ο Έλληνας παραολυμπιονίκης ανέβηκε τελικά στο βάθρο, χαρίζοντας στιγμές υπερηφάνειας στη χώρα μας.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά την κούρσα και δεν βγήκε ποτέ εκτός μεταλλίων. Ήταν, μάλιστα, για αρκετά δευτερόλεπτα δεύτερος, αλλά στο τέλος τερμάτισε τρίτος με χρόνο 1:40:20, πανηγυρίζοντας την μεγάλη επιτυχία του. Ταυτόχρονα, χάρισε το πέμπτο συνολικά μετάλλιο στην Ελλάδα στην έως τώρα παρουσία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα έχει 4 χάλκινα κι ένα ασημένιο μετάλλιο και τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Προηγήθηκαν οι Μπακοχρήστου, Τριανταφύλλου και Μιχαλεντζάκης, ενώ το αργυρό κατέκτησε ο Κωνσταντινίδης στον στίβο.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτρέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια συνεχάρη τον χάλκινο παραολυμπιονίκη.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Παραολυμπιονίκη κολυμβητή μας, Αντώνη Τσαπατάκη. Με επιμονή και πίστη δικαιώθηκε. Τώρα ανεβαίνει στο βάθρο των 100μ. πρόσθιο, έπειτα από τις 4ες θέσεις σε Λονδίνο και Ρίο», έγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Οι αθλητές μας έχουν αφήσει μεγάλες υποσχέσεις. Στέλνοντας το δικό τους μήνυμα πως αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής. Κυρίως από την πολιτεία που θα πρέπει να σκύψει πάνω από τα την καθημερινότητα τους και τα προβλήματα που έχουν για να προπονηθούν.

Παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε ο Ρώσος Τσερνιάεφ με 1:31.96, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ το αργυρό πήγε στον Κολομβιανό Φουέντες με χρόνο 1:35.86.