You are currently viewing Euro 2020: Τρία ματς και σήμερα, ξεχωρίζει το Αγγλία-Κροατία
Euro 2020: Με τρία ματς συνεχίζει η διοργάνωση όπου δεσπόζει η αναμέτρηση Αγγλία-Κροατία και φυσικά όλα γίνονται στην σκιά του Κρίστιαν Έρικσεν που έχει συγκλονίσει.

Euro 2020: Με τρία ματς συνεχίζει η διοργάνωση όπου δεσπόζει η αναμέτρηση Αγγλία-Κροατία και φυσικά όλα γίνονται στην σκιά του Κρίστιαν Έρικσεν που έχει συγκλονίσει.

Euro 2020: Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν συγκλόνισε τη διοργάνωση και όχι μόνο. Ωστόσο υπάρχει συνέχεια και σήμερα θα γίνουν τρεις αναμετρήσεις. Η πιο δυνατή είναι η Αγγλία-Κροατία.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 16:00, θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1, όπως και όλοι οι αγώνες φυσικά.

Τα «λιοντάρια» με ίσως το πιο ταλαντούχο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας τους φιλοδοξούν να κάνουν επιτέλους πράξη το τραγούδι «It’s coming home». Με σύμμαχους 22.500 θεατές στις κερκίδες.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλει να μπει ένα τέλος στην κατάρα. Που θέλει την Αγγλία να μην έχει κερδίσει κανένα από τα οκτώ προηγούμενα εναρκτήρια παιχνίδια της σε Euro. Για να μπουν οι βάσεις ώστε η ομάδα του να φτάσει ψηλά.

Στον αντίποδα, η Κροατία μετά την πορεία της ως τον τελικό του Μουντιάλ του 2018, όπου έχασε από τη Γαλλία, έχει κάνει μερική ανανέωση.

Αυτό το Euro ίσως είναι το Last Dance για μερικά ακόμη από τα αστέρια της χρυσής φουρνιάς. Και γι’ αυτό ο Ζλάτκο Ντάλιτς θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία.

Για το άλλο ματς του ομίλου, Σκωτία και Τσεχία θα τεθούν αντιμέτωπες τη Δευτέρα (14/6) στις 16:00 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης.

Πιθανές συνθέσεις:

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τσίλγουελ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Φόντεν, Στέρλινγκ, Κέιν.

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Τσάλετα-Τσαρ, Βίντα, Γκβάρντιολ, Κράμαριτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο (Ιταλία)

Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία

Στις 19:00 στο Βουκουρέστι θα διεξαχθεί το ματς της Αυστρίας με την Βόρεια Μακεδονία.

Η Αυστρία φτάνει για τρίτη φορά σε Euro, ωστόσο τόσο το 2008, όταν ήταν συνδιοργανώτρια, όσο και το 2016 δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκες και έχοντας συνολικά δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες δεν πέρασε στην επόμενη φάση.

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε η 35η διαφορετική χώρα που συμμετέχει σε Euro και ταυτόχρονα θα κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς νωρίτερα ουδέποτε είχε τερματίσει ψηλότερα από την τέταρτη θέση σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Μουντιάλ.

Πιθανές συνθέσεις:

Αυστρία (Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς.

Βόρεια Μακεδονία (Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι, Αλιόσκι, Αντέμι, Νικόλοφ, Μπάρντι, Έλμας, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι.

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Ολλανδία-Ουκρανία

Το τελευταίο ματς είναι το Ολλανδία-Ουκρανία. Θα διεξαχθεί στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ και θα ξεκινήσει στις 22:00.

Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ φτάνει στο Euro ελλιπής. Πέραν της γνωστής απουσίας του Φαν Ντάικ, απών τουλάχιστον από την πρεμιέρα θα είναι ο τραυματίας Ντε Λιχτ. Ενώ ο 38χρονος Στεκέλενμπουργκ θα αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σίλεσεν που τέθηκε νοκ άουτ με κορωνοϊό.

Η Ουκρανία, με τον παίκτη-σύμβολο του ποδοσφαίρου της, Αντρέι Σεφτσένκο, πλέον σε ρόλο προπονητή, είναι παρούσα σε τρίτο σερί Euro (ήταν συνδιοργανώτρια το 2012). Και μετρά μόλις μία νίκη, ένα 2-1 επί της Σουηδίας, αλλά και πέντε ήττες στα έξι προηγούμενα ματς της στο θεσμό.

Πιθανές συνθέσεις

Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Ντε Βράι, Μπλιντ, Βάινταλ, Φ. Ντε Γιονγκ, Ντε Ρόον, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Βέγκχορστ.

Ουκρανία (Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Ζούμπκοφ.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).