You are currently viewing Σάκκαρη: Μάχη με τη Σβιάτεκ στους «8» του Roland Garros
Η Μαρία Σάκκαρη έχει την δική της στιγμή σήμερα, αφού κοντράρεται με την Σβιάτεκ στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει την δική της στιγμή σήμερα, αφού κοντράρεται με την Σβιάτεκ στα προημιτελικά του Roland Garros.

Θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία η Σάκκαρη. Και θα τα δώσει όλα στην αναμέτρηση με την Σβιάτεκ για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φτάνει τόσο ψηλά σε ένα Grand Slam. Και θέλει να δώσει μια συνέχεια. Έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Δείχνει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ακόμα δυνατή τενίστρια. Γιατί η Σβιάτεκ πέρσι ήταν η νικήτρια του Roland Garros.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει, όχι πριν τις 14:00 και θα μετοδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3.

Η 20χρονη Πολωνή τενίστρια έχει να χάσει σετ στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 3 Ιουνίου 2019. Όταν είχε «συντριβεί» (1-6, 0-6) από την Σιμόνα Χάλεπ, στον τέταρτο γύρο του τουρνουά.

Η Σβιάτεκ είναι η μοναδική αθλήτρια από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης που συνεχίζει στο Παρίσι. Είναι Νο9 στο κόσμο και Νο8 στο γαλλικό τουρνουά. Η Σάκκαρη είναι στο Νο18 της κατάταξης.

Πέρσι νίκησε στον τελικό την Κένιν, την οποία απέκλεισε η Σάκκαρη φέτος στην προηγούμενη φάση!

Σάκκαρη και Σφιόντεκ διατηρούν φιλική σχέση και αυτή θα είναι η πρώτη συνάντησή τους σε αγώνα.

Πριν από την έναρξη του τουρνουά προπονήθηκε με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο Παρίσι, αν και οι περισσότερες προπονήσεις, όταν οι συνθήκες και οι προορισμοί το επιτρέπουν, είναι με τον «βασιλιά του χώματος», Ράφα Ναδάλ.

Πολλοί την αποκαλούν «θηλυκό Ναδάλ», όμως η ίδια επιμένει πως «δεν είμαι ο Ράφα, αν και η σκληρή προσέγγισή μου ως προς τον αντίπαλο μοιάζει με τη δική του».

Πάντως η Ελληνίδα τενίστρια έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο τουρνούα. Διαθέτη την απαραίτητη ηρεμία. Δείχνει πως είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο της. Έχει προπονηθεί καλά και θα διεκδικήσει την ευκαιρία που της δίνεται.

Μένει να φανεί στο χωμάτινο γήπεδο αν θα έχει την ίδια εικόνα και σήμερα, όπως στα πρόσφατα παιχνίδια της.