You are currently viewing Self test: Πήραν το πράσινο φως – Από εβδομάδα στα φαρμακεία
Τα self test για τον κορονοϊό θα μπουν στην ζωή μας ενώ πήραν και το πράσινο φως ώστε από εβδομάδα να είναι στα φαρμακεία.

Τα self test για τον κορονοϊό θα μπουν στην ζωή μας ενώ πήραν και το πράσινο φως ώστε από εβδομάδα να είναι στα φαρμακεία.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το πράσινο φως για την προμήθεια 9.400.000 self test για τον κορονοϊό. Συνολικής αξίας 30.155.000 ευρώ, ποσό που δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Ειδικότερα, το ΣΤ΄ Κλιμακίο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 109/2021 πράξη του αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή πέντε σχεδίων σύμβασης. Για την προμήθεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 9.400.000 ταχέων διαγνωστικών του κορoνοϊού SARS-CoV-2 τεστ. 

Τα πρώτα 2 εκατ. self test αναμένεται να παραληφθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας μας σε δύο δόσεις. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Μετά θα γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου να φτάσουν στα φαρμακεία όλης της χώρας και να ξεκινήσει η διανομή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες από την Παρασκευή 9 Απριλίου θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία το πρώτο εβδομαδιαίο self test που τους αναλογεί, με βάση τον ΑΜΚΑ που θα δηλώνουν.