You are currently viewing ΠΑΟΚ: MVP προπονητής στην GBL ο Καντσελιέρι

Μετά από μια ακρώς επιτυχημένη χρονιά με τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανακυρήχθηκε προπονητής της χρονιάς στην GBL, ο Μάσιμο Καντσελιέρι, ο οποίος κατάφερε με πολύ μικρό ρόστερ και μπάτζετ, να φτάσει μέχρι τον τελικό του FIBA Europe Cup, ενώ κατάφερε να κατακτήσει και την έκτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωτόσο, δ3ν κατάφερε να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη, καθώς δεν τα βρήκε σε οικονομικό επίπεδο με τους ανθρώπους του μπασκετικού ΠΑΟΚ, και έτσι παρά την έντονη φημολογία γύρω από το όνομά του που τον ήθελε να αναλάβει της ΑΕΚ, εν τέλει αποφάσισε να γυρίσει την πατρίδα του και να αναλάβει την Τρέντο, η οποία θα αγωνίζεται στο Γιούροκαπ την επόμενη σεζόν.

O Ιταλός πρώτευσε στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Stoiximan GBL – που διαμορφώνει σε ποσοστό 60% το τελικό αποτέλεσμα – με 45,83% (11 ψήφοι). Δεύτεροι ήταν λαμβάνοντας από 25% (6) ο Γιώργος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού και ο Νίκος Παπανικολόπουλος της Καρδίτσας.

Φυσικά, η σπουδαία δουλειά του 52χρονου κόουτς, φάνηκε ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να πηγαίνει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 29 χρόνια, διεκδικώντας το FIBA Europe Cup, το οποίο έχασε τελικά από την Μπιλμπάο.