You are currently viewing Europa League: Ο ΠΑΟΚ γύρισε από την κόλαση κι έσωσε το βαθμό

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός απέναντι στην Τσεχική Πλζεν, στην 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League

Ένα πολύ δύσκολο βράδυ πέρασε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την Πέμπτη (24/10). Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε την τσέχικη Πλζεν για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν με 0-2. Παρόλα ατά, δείχνοντας χαρακτήρα, γύρισαν από την ..κόλαση και έφτασαν στο 2-2, στις καθυστερήσεις. Μάλιστα, αν είχαν το χρόνο, ίσως και να έπαιρναν τη νίκη. Όπως και να έχει, κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Στα πρώτα 70 λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ απλά παρακολουθούσε την ανωτερώτητα των Τσέχων. Η Πλζεν άνοιξε το σκορ στο 31′ με τον Χάβελ, που πλάσαρε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Αντού.Πριν τελείωσε το ημίχρονο οι Τσέχοι χτύπησαν ξανα. Αυτή τη φορά με τον Βίντρα, που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κοτάρσκι στη σέντρα-σουτ του Αντού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 39′.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να μειώσει στο 84′. Το γκολ του Τσουντάλι, με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ντεσπόντοφ. Τελικά κέρδισε τον βαθμό της ισοπαλίας με την κεφαλιά του Μπάμπα στο 90’+3′ έπειτα από ασίστ του Καμαρά.

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο του βαθμό στη League Phase του Europa League και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει στο Όλντ Τράφορντ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (07/11, 22:00).

ΠΑΟΚ

Κοτάρσκι, Σάστρε (66′ Μπαμπά), Κεντζιόρα, Κόλι, Ότο (76′ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον (66′ Τισουντάλι), Τόμας (66′ Ντεσπόντοφ)

ΠΛΖΕΝ

Γέντλικα, Γέμελκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Κάντου, Κάλβατς, Σόϊκα, Χάβελ, Σούιτς, Βίντρα (61′ Γίρκα), Αντού (73′ Χέιντα)