You are currently viewing Bundesliga: Επιστροφή στις νίκες για τη Ντορτμουντ

Μετά από πολύ ..καρδιοχτύπι, η Ντόρτμουντ κατάφερε α επιβληθεί της Ζανκτ Πάουλι και να βρεθεί στον 1 βαθμό από την κορυφή της Bundesliga

Την Παρασκευή (18/10) η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε τη Ζανκτ Πάουλι για την 7η αγωνιστική της Bundesliga. Οι γηπεδούσοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στους νεοφώτιστους. Παρόλα αυτά, η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Βεσφαλούς. Έτσι, μετά από αρκετό ..καρδιοχτύπι, κατάφεραν να πάρουν το 3ποντο με 2-1. Μια νίκη που τους έδερε μόλις σε ένα βαθμό απόσταση από την κορυφή της Bundesliga.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο. Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες και τις στιγμές τους. Στο 30ο λεπτό η Ζανκτ Πάουλι σκόραρε με τον Γκιλαβογκί. Το τέρμα του όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ. Ο Μπενσεμπαϊνί, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Γκρος, με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Βεστφαλίας είχε τον έλεγχο. Παρόλα αυτά, στο 78′ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με το φανταστικό γκολ του Σμιθ, ο οποίος με μια… βολίδα έκανε το 1-1.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν να χαρούν την ισοφάριση. Μόλις πέντε λεπτά μετά (83′), η Ντόρτμουντ πήρε το προβάδισμα και πάλι, με γκολ του Γκιρασί.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Κόμπελ, Ρίερσον, Άντον, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί, Τζαν (69′ Ενμετσά), Γκρος (46′ Γκίτενς), Ζάμπιτσερ, Μπραντ (90+5′ Βάτζεν), Μάλεν (76′ Μπέιερ), Γκιρασί

ΖΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ

Βασίλ, Βαλ, Σμιθ, Μετς, Σάλιακας (82′ Τζιγκάλα), Ιρβάιν, Βάγκνερ, Τρόι, Αφολαγιάν (88′ Σινανί), Εγκεστάιν (88′ Άλμπερς), Γκιλαβογκί (69′ Μπανκς)